Ruben Rabaja i Manuel Pellegrini

València, Betis i un futbolista argentí que interessa a tots dos

Valencianistes i bètics batallaran al proper mercat estival per aconseguir un davanter que està destacant a Monterrey

S'acosta l'estiu i això suposa que comença el ball de rumors sobre possibles fitxatges. Els equips, sabedors de quin aspecte de la seva plantilla han de millorar, van al mercat per buscar efectius que puguin curar algunes ferides. Altres ho fan per simple caprici.

I això és el que està passant precisament entre València i Real Betis. Tots dos estan fent una esplèndida campanya, dins del que és possible, i estan complint amb els seus respectius objectius. Així i tot, l'acuda al mercat de fitxatges és innegociable.

En aquest cas, tots dos s'han mostrat interessats a l'ariet argentí Germán Berterame. El València, perquè necessitarà, sí o sí, pescar un davanter. El Real Betis, perquè hi ha vist un davanter que pot encaixar en els seus esquemes.

Germán Berterame, necessari a València

A l'entorn valencianista gairebé no hi ha protestes en relació a la seva parcel·la ofensiva. Hugo Duro s'ha convertit en un dels ídols de l'afició i Roman Yaremchuk està complint amb escreix. Qui encara no està a l'altura és Alberto Marí, però al del planter encara li falta molt de rodatge.

Els problemes arribaran a l'estiu, quan s'acabi la cessió de l'ucraïnès i aquest hagi de tornar al Bruges. En aquest precís instant, Rubén Baraja comptarà amb un saldo de només dos davanters; i ell vol a quatre. Per això, als despatxos de València (i també de Singapur) saben que serà imprescindible fitxar un o dos '9'.

Germán Berterame és un ariet robust i lluitador, d'aquells que sempre encaixen a la perfecció a Mestalla. Suma 8 gols i 3 assistències en 25 partits i, als 25 anys, està submergit en una dinàmica de millora constant. El gran handicap? Monterrey està demanant prop de 10 milions per ell; i aquestes són xifres inassumibles per al València.

Los 14 Goles de Germán Berterame en 2023 • Monterrey

Germán Berterame, caprici al Real Betis

Al Benito Villamarín sí que disposen d'una quantiosa quantitat de davanters a la seva plantilla: Willian José, Chimy Ávila i Cédric Bakambu. Com, a diferència de València, al Real Betis juguen amb un únic davanter en els seus dibuixos, amb tres efectius ja van sobrats.

No obstant això, l'arribada d'un nou davanter podria ser beneficiosa per al club; sobretot, per donar competència als tres '9' actuals. De fet, el perfil Germán Berterame podria assemblar-se en certa manera al del seu compatriota Chimy Ávila. Els bètics tampoc no estan gaire per la feina d'invertir tants diners en un 'desconegut' davanter; però, per descomptat, tenen més facilitats que el València per arribar a aquesta suma.