Resposta Joao Félix a afició Atlètic

L'única via perquè Joao Félix i Joao Cancelo es quedin al Barça

Ni l'un ni l'altre no han acabat de convèncer l'afició

A les acaballes de l'últim mercat de fitxatges, el Barça va incorporar en qualitat de cedit João Cancelo i João Félix. Tots dos, representats per Jorge Mendes, havien estat vinculats amb el club català des de feia mesos. El costat dret pertany al Manchester City, mentre que l'atacant és propietat de l'Atlètic de Madrid. L'arribada dels dos futbolistes portuguesos va generar una gran expectativa entre els aficionats blaugranes, atès que així es feia un salt de qualitat important a la plantilla del Barça.

Sobretot amb Cancelo, vist que feia anys que el lateral dret era un maldecap. Val a dir que els dos Joaos estaven a la rampa de sortida als seus respectius equips. Ara, amb la temporada gairebé finalitzada, el Barça haurà de decidir si quedar-se o no amb tots dos futbolistes.

João Cancelo ha jugat 38 partits de 49 possibles, 35 d'ells com a titular. En total va disputar 3.036 minuts de 4.440, un 69%. És el quart futbolista més utilitzat i es va perdre 5 partits per una lesió que va patir al gener. Les últimes setmanes, ha quedat assenyalat. En partits com el del Reial Madrid i el PSG, l'exjugador del València i el Juventus de Torí ha estat el responsable d'alguns dels gols en contra que ha rebut el conjunt català. S'ha demostrat que Cancelo és un futbolista que t'aporta molt en atac, però que té algunes dificultats a l'hora de defensar.

Joao Felix is on ANOTHER LEVEL! ?

Els aficionats del Barça han començat a entendre per què tot i ser un dels millors del món en la seva posició, Pep Guardiola va decidir cedir-lo al Bayern Munic el gener de la temporada passada. João Félix ha jugat 41 partits de 49, però només en 24 ha estat titular.

El rol del lusità ha estat el de revulsiu, però es poden comptar amb els dits de les mans les vegades que ha aconseguit aportar alguna cosa diferent. Ha quedat palès que l'exjugador del Benfica és un jugador de jugades, és a dir, que pot passar desapercebut durant tot el partit, però que té tanta qualitat que amb només una acció et pot desequilibrar el partit. João Félix suma 10 gols i 6 assistències, sent el tercer màxim golejador de l'equip i el tercer futbolista que ha participat directament en més gols. Els seus dos millors partits van ser, precisament, contra l'Atlètic de Madrid, club a què pertany.

Tant João Félix com Cancelo voldrien continuar al Barça la temporada que ve, però el club català viu una situació econòmica complicada. Així que si no es produeix cap venda important, l'única opció viable seria ampliar-ne la cessió. El Barça té clar que no farà cap esforç per incorporar tots dos jugadors, és a dir, no són prioritaris. Només ho intentaran si les condicions que se li presenten són interessants i favorables.

En el cas de João Félix, ser suplent s'ha demostrat que no és un problema, mentre que en el cas de Cancelo sí que ho és, de fet, aquest va ser un dels motius pels quals el tècnic de Santpedor se'n va cansar. Caldrà estar molt atents al futur dels dos futbolistes, vist que no és gens clar què acabarà passant amb ells. Cal recordar que l'agent dels futbolistes és Jorge Mendes, que té una gran relació amb el president Laporta. El que és clar és que si el Barça no els acaba fitxant, els clubs als quals pertanyen faran tot el possible per treure'ls-hi de sobre.