Joan Laporta i alineació Barça

De titular a caure en desgràcia: El futbolista del Barça que té un problema

Joan Laporta ja comença a valorar quins moviments d'entrada i de sortida realitzarà al pròxim mercat de fitxatges

Aquesta temporada està sent un cop de realitat constant per al Barça. El curs anterior es va aconseguir un doblet i els ànims estaven pels núvols, però les garrotades d'aquest any han posat de manifest diversos aspectes a Barcelona. El primer és que hi ha alguns futbolistes que no tenen prou nivell per vestir una carcassa amb tant prestigi com ho és la blaugrana.

Per això, Joan Laporta ja està per la feina de buscar-los sortida. Amb algun no caldrà atrapar-se en excés, ja que Marcos Alonso i Sergi Roberto, dos descarts, acaben contracte a final de temporada. També és fix en aquesta llista Oriol Romeu i en els darrers dies s'ha afegit a Iñaki Peña.

Amb l'arquer alacantí, el Barça dubta de si el millor seria deixar-lo sortir i trobar un substitut més adequat per quan Ter Stegen no pugui jugar. Perquè la realitat és que Iñaki Peña ha tingut una oportunitat d'or aquesta temporada per fer un pas endavant. I no ho ha aconseguit.

Iñaki Peña i els seus números

El porter de 25 anys es va poder lucrar d'una baixa prolongada que va patir Ter Stegen. Per aquest motiu, Iñaki Peña va passar a ser l'arquer titular culer durant uns mesos. En total, va disputar 17 partits.

En totes aquestes participacions sota pals, va encaixar 32 gols, una mitjana de 1,88 dianes rebudes per duel. A més, només va aconseguir 3 'clean sheets'. Són xifres inassumibles per a un porter titular del Barça i per això Joan Laporta dubta sobre la seva continuïtat.

És cert, per altra banda, que va deixar actuacions individuals puntuals de gran prestigi. Per exemple, contra el Porto a la Champions League o contra l'Atlètic de Madrid a LaLiga. Tot i això, no ha aconseguit mantenir aquest nivell de forma regular i ha perdut la seva gran oportunitat de lluir-se amb el Barça.

Iñaki Peña - Best Saves 2023/2024

Substituts d'Iñaki Peña

Amb tot, Joan Laporta i els seus directius segueixen submergits en un procés de reflexió per determinar si el millor és vendre Iñaki Peña. Sens dubte, si decideixen fer-ho, el moment és ara, ja que és quan l'alacantí ha pogut lluir el seu talent sobre el verd. I quan diversos clubs ho han pogut presenciar.

I, si això s'acaba passant, el Barça ja compta amb una llista de candidats per convertir-se en el porter suplent de l'equip. Un d'ells, el que més agrada, és Luis Maximiano, actual arquer de l'Almeria (cedit) que prèviament havia passat pel Granada. El portuguès de 25 té contracte fins al 2027 amb la Lazio, però és evident que no compta per res a l'equip italià.

D'altra banda, també s'estaria contemplant l'opció de David de Gea, ja que segueix sense tenir equip. També es té en compte la progressió de dos joves porters del planter: Diego Kochen i Ander Astralaga.