Samu Castillejo, jugador del Valencia

La possible incorporació de Samu Castillejo al Màlaga s'ha vist truncada per qüestions econòmiques, malgrat l'interès mutu entre el jugador i el club. El malagueny, que actualment pertany al València i va tenir una cessió al Sassuolo la temporada passada, es troba en una situació complicada a causa del seu salari elevat (1,5 milions), que resulta inassumible per al club andalús.

Però ja no només això, sinó que encara reduint-ho als límits que pot assolir el Màlaga, seria inviable. Així ho explicava el mateix president en una entrevista amb 101TV: “És molt complicat perquè fan la mitjana del que cobra en els últims tres anys de salari. Encara que vingui pel mínim, per 95.000 euros. Si la seva mitjana és un milió, encara que no el consumeixis, et computa al límit salarial ”.

Castillejo, de 29 anys, va jugar 19 partits amb el Sassuolo a la Sèrie A durant la temporada 2023/24, sense anotar ni un sol gol ni repartir cap assistència. I això ha acabat de dissuadir l'entrenador del València, Rubén Baraja, per a la temporada que ve. El seu contracte amb el club valencià s'estén fins al 2025, però la seva alta fitxa, xifrada en 1,5 milions d'euros anuals, s'ha convertit en un gran obstacle per concretar el retorn al Màlaga.

El retorn somiat; de moment, ajornat

El Màlaga, que ha aconseguit recentment el seu ascens a Segona Divisió, ha mostrat un interès genuí a repatriar a l'extrem malagueny, que va iniciar la seva carrera al club seitó abans de fer el salt al Vila-real i posteriorment a l'AC Milan. El futbolista també s'ha deixat voler per l'elenc andalús. Però, com dèiem, és un moviment econòmicament inviable atès el funcionament del Fair Play Financer implementat per LaLiga.

Cal recordar que la fitxa més alta del Màlaga és de 275.000 euros i que l'atacant ha percebut a l'últim curs 1,5 'quilos'. Ni fins i tot arribant cedit i compartint el pagament de la fitxa amb el València sortiria rendible. Encara que, evidentment, la seva arribada a La Rosaleda hauria suposat una carta importantíssima perquè el Màlaga pogués somiar coses grans.

Per la seva banda, Castillejo es troba en una cruïlla. Amb el València fora de les seves opcions i el Màlaga enfrontant problemes financers per assumir el salari, el seu agent està explorant altres alternatives al mercat. La carta de llibertat és una opció que el València podria considerar, especialment si no aconsegueixen trobar un club disposat a fer-se càrrec del salari.