Captura del possible gol de Lamine i el col·legiat Pérez Burull

Sorpresa a Radio Marca amb l'opinió de l'àrbitre Pérez Burrull al gol de Lamine

La polèmica, protagonista al Clàssic

Encara que en els últims anys ens havíem acostumat a Clàssics pràcticament insubstancials, sembla que aquesta temporada, per fi, el principal atractiu del futbol espanyol ha tornat a generar espectacle. Un clar exemple és el partit d'aquest diumenge, en què ha passat absolutament tot ja a la primera meitat, que es va acabar amb un 1-1 al marcador. Hi va haver molt ritme, dos gols, tensió, lesions i, és clar, polèmica.

Corria el minut 29 de partit quan Lamine Yamal -de nou, el més elèctric a les ofensives- va rematar un córner amb l'exterior. Ningú no s'esperava aquest recurs, ni tan sols Andriy Lunin, que va reaccionar com va poder. L'arquer ucraïnès era dins de l'àrea quan va rebutjar la pilota amb el palmell dels guants.

No obstant això, sorprenentment, en cap presa de totes les càmeres es pot apreciar amb exactitud si la pilota acaba sobrepassant totalment la línia o no. Per aquest motiu, el col·legiat Soto Grato ha decidit no donar per vàlid el gol tot i que la sensació és que podria haver entrat.

L'explicació de Ràdio MARCA

Evidentment, com en qualsevol controvèrsia, hi ha diverses opinions sobre aquesta acció. Alguns consideren que aquesta rematada de Lamine Yamal hauria d'haver suposat el segon gol del Barça i d'altres, per altra banda, creuen que la decisió arbitral ha estat la correcta. Un dels defensors d'aquesta segona doctrina és l'excol·legiat Pérez Burull, actual col·laborador del programa 'Marcador', a Ràdio MARCA.

"No tenim la màquina que ens tregui de dubtes però la pilota sembla que entra totalment quan Lunin està dins de la porteria. Si no hi ha seguretat que és gol la decisió de l'àrbitre és correcta", defensava el càntabre. És a dir, considera que la pilota supera la línia i, per tant, és gol, però com que no hi ha cap presa que pugui corroborar-ho, entén la decisió arbitral de no donar-ho com l'adequada.

Aquesta polèmica acció protagonitzarà molts debats entre la comunitat futbolera durant els pròxims dies. La realitat és que la jugada no fa més que demostrar que la tecnologia no funciona de la manera òptima en què hauria de funcionar. Res d'això no hauria passat si s'hagués implementat ja, per exemple, el 'Hawk eye goal line' que utilitzen a la Premier League.