Muntatge amb una imatge de l´estadi de Montilivi de fons. En primer terme, a la dreta, Arnau Martínez en una foto oficial

Canvi d'opinió d'Arnau Martínez

Arnau Martínez no està fent una bona temporada

La temporada passada, Arnau Martínez va ser un futbolista fonamental per al Girona. El lateral dret català complia la seva tercera temporada al primer equip i va disputar 33 partits a la lliga, 32 d'ells com a titular. Als seus inicis, Arnau era considerat com la gran perla del Girona i és que va estar nominat al Golden Boy. De fet, grans clubs de tot Europa com l'Atlètic de Madrid i el Barça s'hi van interessar. Tot i això, aquesta temporada s'ha vist relegat a la suplència. Fins ara, el de Premià de Dalt ha disputat 22 partits de 37 aquesta temporada i en 17 ha estat titular.

De moment, és el tretzè jugador més utilitzat per Míchel. Sobretot, aquesta pèrdua de protagonisme s'ha accentuat els últims mesos. De fet, dels últims 1.170 minuts n'ha jugat 246. Actualment, el propietari de la seva posició és el brasiler Yan Couto, que s'ha apoderat de la demarcació per mèrits propis. De fet, aquest altíssim rendiment li ha valgut la trucada de la selecció absoluta, amb què va debutar a l'octubre.

Martínez, que va donar tres assistències, va ser titular les quatre primeres jornades i després va desaparèixer, perjudicat pel poc descans i alguna lesió que van provocar que el seu rendiment baixés respecte al que ens tenia acostumats. Especialment tou en defensa i amb poca claredat ofensiva, necessitava parar. Martínez, de 20 anys, va parar després de dues campanyes a un nivell altíssim, en què pràcticament ho va jugar tot: entre club i selecció, 48 partits el curs 2021-22 i 44 partits el 2022-23. Sense anar més lluny, aquest estiu gairebé no va fer vacances, va ser subcampió amb Espanya a l'Europeu sub-21 que va acabar el 8 de juliol i es va incorporar al Girona el dia 23 passat, a la pretemporada a Manchester.

Arnau Martínez Super Talented Right Back HD 2023

L'aïllament a les alineacions de Martínez va començar, precisament, després de la primera aturada de seleccions, a mitjans de setembre, quan va tornar amb un esquinç al turmell. El contracte del futbolista català acaba el 2025, és a dir, en un any i tres mesos i no és gens clar que l'enllaç s'estengui. El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va deixar entreveure els motius en una entrevista recent.

"Arnau no està jugant, però tampoc no està en el millor moment per prendre decisions perquè està esperant l'evolució de la seva situació. Volem que continuï, però ell també ha de prendre una decisió sobre el que vol fer en la seva carrera esportiva". És una situació incòmoda", va explicar a Tot Rodó, de Televisió de Girona. I va afegir: "No diria que està en un punt mort la renovació, però ell també té una situació personal amb els agents que ha d'acabar de solucionar". Aquesta incomoditat de què parla el tècnic podria referir-se a una qüestió amb els seus representants.

Arnau Martínez continua amb la seva agència de representació fins al juny del 2024, encara que no prolongarà la seva continuïtat. La renovació de Martínez semblava estar encaminada a un acord de cinc anys discutit i acordat amb el Girona. Tot i això, la signatura del contracte va ser postergada a causa d'un conflicte entre els seus representants.

Martínez va decidir canviar d'agents, i encara que hi havia un preacord amb els anteriors, els nous representants estan buscant renegociar termes que el club no està disposat a considerar. Cal estar molt atents al futur d'Arnau Martínez, ja que serà un dels serials d'aquest estiu a Montilivi.