Possible fitxatge del Real Betis

Va sonar per al Barça, el seu rendiment va baixar i ha estat ofert al Betis

També es va haver de recuperar d'una lesió

Javi Galán, el talentós lateral esquerre que va estar a l'òrbita del Barcelona i va tenir una cessió a la Reial Societat, ha estat ofert al Reial Betis després de no fructificar les negociacions entre l'Atlètic de Madrid i el club donostiarra. Aquesta situació obre una nova possibilitat per al pacense, que busca estabilitzar la seva carrera després d'un període de lesions i fluctuacions en el rendiment.

Javi Galán, de 29 anys, va tenir una temporada 2023/2024 amb alts i baixos, tant a l'Atlètic de Madrid com a la Reial Societat. Al Metropolità va estar fins al mercat hivernal, quan va posar rumb a manera de préstec al Reale Arena. Amb l'elenc 'txuri-urdin' va disputar 14 duels a LaLiga, aconseguint brindar una assistència.

L'Atlètic de Madrid, propietari dels seus drets, va intentar negociar una venda definitiva amb la Reial Societat, però les converses no van arribar a bon port. Ara, el Real Betis es presenta com la destinació més probable per a Galán. Els d'Heliòpolis necessiten urgentment reforçar la seva posició de lateral esquerre després de la sortida de Juan Miranda, i el de Badajoz sembla l'opció ideal.

L'estil de joc de Galán, basat en la seva velocitat, capacitat de regat i precisió als centres, encaixa perfectament amb les necessitats del Betis. Sota la direcció de Manuel Pellegrini, el Betis ha mostrat un futbol ofensiu i dinàmic, on un lateral esquerre amb les característiques de Javi Galán podria prosperar. A més, la seva experiència a LaLiga permetria adaptar-se ràpidament al sistema de joc de l'equip sevillà.

Assentat a l'elit

La seva situació contractual fins al 2026 amb l'Atlètic també juga un paper crucial en el possible traspàs. L'Atlètic, que va pagar 5 'quilos' per ell, busca una sortida rendible per al jugador. L'interès del Betis, juntament amb la disposició del jugador de trobar un nou començament, facilita les negociacions. Segons informes, l'operació podria tancar-se per una xifra propera als 3 milions d'euros, cosa que seria una inversió raonable per al Betis.

Javi Galán, que va mostrar la seva voluntat inicial de quedar-se a la Reial Societat, ara veu al Betis una oportunitat de consolidar-se en un equip amb aspiracions europees. El seu pas per l'Osca, el Celta de Vigo i la seva cessió a la Reial Societat han demostrat la seva vàlua a la màxima categoria del futbol espanyol, i un nou desafiament al Betis podria ser just el que necessita per rellançar la seva carrera.

Seria, doncs, la seva cinquena temporada en consecutiva a l'elit del futbol espanyol. Cal destacar que fa un parell de temporades, el Barça va estar molt a prop de tancar-ne la incorporació, encara que finalment no va ser fiable. Ara, ja recuperat de la lesió al dit del peu que va patir al mes de maig, està motivat a afrontar aquesta nova experiència al Benito Villamarín.