Vinicius protestant

Situació límit del Reial Madrid amb Vinicius: L'estratègia perquè canviï

Florentino Pérez i Carlo Ancelotti busquen la fórmula per controlar el temperament de l'atacant brasiler

Que Vinicius és un talentosíssim jugador de primer nivell és un aspecte indubtable; ho demostra dia a dia sobre el verd. Amb les seves accions individuals és capaç de canviar el rumb de partits i és habitual veure'l sent protagonista i anotant importants gols que brinden punts.

Tot i això, hi ha un factor que preocupa enormement el Reial Madrid i que s'ha polaritzat encara més aquesta temporada. El brasiler no deixa d'acaparar el focus mediàtic per les seves múltiples controvèrsies. A l'atacant li costa controlar les emocions i s'està habituant a rebre cartolines grogues.

De fet, no podrà ser present en el pròxim duel de lliga del Reial Madrid perquè li toca complir sanció per acumulació de targetes. L'última la va rebre davant l'Osasuna en una protesta innecessària. I el partit contra l'Athletic sembla com un dels més complexos dels que resten de temporada; la seva absència deixa una mica tocat l'equip merengue.

Amb tot, la situació s'ha convertit del tot insostenible i al vestidor comencen a considerar que les constants protestes i baralles de Vinicius afecten l'equip. Per això, Carlo Ancelotti ja li ha cridat l'atenció més d'una vegada (alguna públicament).

El Vinicius més amonestat

L'atacant brasiler ja ha rebut 8 cartolines grogues des de començament de temporada; i la majoria han estat per protestes, discussions, provocacions o agressions a rivals. En total, en suma 42 des que va arribar al Reial Madrid. Són xifres massa elevades tenint en compte que és un jugador de la parcel·la ofensiva.

I això no és res de nou; al contrari, és una situació que ja s'està prolongant durant els darrers anys. La temporada passada ja va rebre 16 amonestacions i l'anterior 7. Ara, Carlo Ancelotti, malgrat l'enorme confiança que té a Vinicius, ja ha arribat al límit.

El tècnic italià considera fonamental que el brasiler pugui controlar el seu temperament i limitar-se a jugar a futbol. Cada partit a domicili és un senseviure per al madridisme, ja que Vinicius ha aconseguit guanyar-se la rebuda hostil a tots i cadascun dels estadis que visita. I això s'ha d'acabar.

Vinicius ho va reconèixer

El més sorprenent de tot és que va ser el mateix Vinicius qui va reconèixer que tot això havia de canviar. Ho va fer fa un parell de mesos, just després d'anotar un hattrick a la final de la Supercopa d'Espanya. "Vull fer-me una persona millor, acabo enfadant els altres, a mi també i als meus companys; he de millorar", va dir.

"Parlo massa i faig regats que no s'han de fer. Però sóc aquí per millorar i per donar exemple als nens. El míster i els meus companys m'estan ensenyant el que he de fer", va confessar.