Jugadors de l'Athletic celebrant la Supercopa del 2016

Sacrifici econòmic per a un retorn a l'Athletic de Bilbao

Ernesto Valverde busca reforçar la seva parcel·la defensiva

Els èxits no succeeixen per casualitat; darrere seu hi ha sempre una causalitat que els explica. Per exemple, la gran temporada de l'Athletic Club ha estat fonamentada, en gran part, pel bon fer defensiu. Sense anar més lluny, a LaLiga s'han pogut consagrar en llocs europeus i fins i tot batallar per entrar a la Champions gràcies als pocs gols que han encaixat.

Són el segon equip menys golejat de la classificació, empatats amb la Reial Societat, amb 37 a 37 duels disputats. Només el campió, el Reial Madrid, n'ha rebut menys (26). I Ernesto Valverde, sabedor d'aquesta important carta del seu equip, vol potenciar la defensa encara més per mantenir-se en aquesta dinàmica.

Per això, l'entitat basca ha trobat un objectiu de mercat que els pot ajudar a fer-se encara més forts en les accions defensives. I l'escollit no és cap altre que un vell conegut: un central que va fer el salt a la fama defensant els colors de l'Athletic. Aymeric Laporte podria tornar a San Mamés.

El retorn d'Aymeric Laporte

Des del diari MARCA expliquen que el defensa que actualment milita a l'Al-Nassr no ha acabat de quallar en la seva aventura a l'Orient Mitjà. Si bé és cert que està percebent un salari elevat, també ho és que, segons aquesta font, no està còmode a nivell esportiu i busca un retorn al futbol europeu.

I tant futbolista com club estan àmpliament convençuts que ha arribat el moment de tornar a unir els camins. No serà una tasca senzilla, ja que s'hauran de produir diversos reajustaments econòmics per les dues parts, però quan impera la voluntat, res no és impossible. Aymeric Laporte està disposat a reduir-se el salari substancialment i l'Athletic Club a fer un esforç econòmic.

El seu contracte venç el juny del 2026, però a la lliga saudita no són especialment exigents amb les xifres de venda. El seu valor de mercat actual és de 25 milions d'euros i 'Los Leones' ja estan buscant la fórmula per afrontar la tornada d'Aymeric Laporte.

El defensa internacional amb Espanya ja va vestir la carcassa blanc-i-vermella del 2012 al 2018 després de passar prèviament dos anys a la pedrera del club basc, on va arribar el 2010. Tal va ser el seu èxit a San Mamés que, l'estiu del 2018, el Manchester City en va pagar 65 milions d'euros per aconseguir els seus serveis. L'agost del 2023 va prendre la decisió de provar-se en l'aventura saudita, però, com diem, no s'ha acabat d'adaptar com sospitava.

38 partits ha disputat aquest curs amb la samarra de l'equip on també militen altres grans jugadors com Cristiano Ronaldo, Brozovic, Sadio Mané o Alex Telles. Fins i tot ha pogut anotar 4 gols, un des del centre del camp, i brindar 1 assistència.