El rècord que conserva l'Athletic de Bilbao després d'assolir la final de Copa

Els 'lleons' van guanyar per 3 gols a 0 l'Atlètic de Madrid al partit de tornada de les semifinals de Copa del Rei

A partir de la temporada 2019-20, el format de la Copa del Rei va passar a tenir un format nou. Les eliminatòries serien a partit únic fins a les semifinals. Un dels equips que s'han vist més beneficiats de l'adopció d'aquest canvi és l'Athletic Club de Bilbao. Els bascos estan invictes als partits que juguen a casa, sumant 7 victòries i 3 empats. A més, va aconseguir arribar a les semifinals, com a mínim, a totes les edicions i en tres van arribar a la final.

Val a dir que ha perdut les dues finals que ha disputat fins ara. El 6 d'abril tindreu l'oportunitat de guanyar la primera copa del rei des del 1984.

El 2020, va aconseguir vèncer el Barça als quarts per la mínima amb un gol a l'últim minut de Sergio Busquets en pròpia porta i al Granada a l'anada de les semifinals , també, per la mínima. Aquest any va arribar a la final i va caure davant la Reial Societat per un gol a zero.

El 2021, només va jugar contra el Llevant com a local a l'anada de les semifinals, amb qui va empatar a un. Per segon any consecutiu va arribar a la final i va tornar a caure. Aquest cop va ser contra el Barça quatre a zero. El 2022, va derrotar el Barça tres a dos als vuitens de final, al Reial Madrid per la mínima als quarts i en va empatar un contra el València a l'anada de les semifinals. A la tornada, els valencians van guanyar i es van classificar per a la final.

RESUMEN | Athletic Club 3-0 Atlético de Madrid | Copa 2023-24 Semifinal-Vuelta

El 2023, va vèncer l'Espanyol per la mínima als vuitens de final i va empatar contra l'Osasuna a la tornada de les semifinals. Això sí, aquest últim resultat no va ser positiu, ja que no els va servir per classificar-se per a la final. Aquest any, ha vençut l'Alabès dos a zero a vuitens, al Barça quatre a dos a quarts i a l' Atlètic de Madrid tres a zero a la tornada de les semifinals.

Aquest any, com hem comentat, s'ha tornat a classificar per a la final. En teoria, parteix com a favorit, atès que jugarà contra el Mallorca. Tot i això, els balears ja han demostrat del que són capaços, i és que han eliminat el Girona i la Reial Societat.