Muntatge amb Leo Messi a primer terme. De fons un partit del Reial Saragossa

El Real Zaragoza fitxa un porter admirat per Leo Messi

L'equip aragonès suma efectius a la porteria per lluitar per estar al Playoff d'ascens a Primera

Ningú podia imaginar, després del gran inici de temporada, que el Reial Saragossa arribaria a l'equador de la temporada a la catorzena posició a la classificació. La Lliga Hypermotion, la Segona Divisió de tota la vida, és molt complicada i cap equip no es pot confiar. El Saragossa fa més de deu temporades que és incapaç de tornar a Primera i fins i tot alguna vegada ha patit per no baixar a l'extinta Segona Divisió B.

A la 2023/2024 va començar liderant i per nom, plantilla i joc es va erigir com un dels màxims favorits a l'ascens. L'equip va començar a fluixejar i fins i tot hi va haver un canvi d'entrenador. Va arribar Julio Velázquez i se'n va anar Fran Escribá. Actualment el conjunt aragonès està a 5 punts del Playoff però a 6 del descens. Pot passar de tot. Dependrà de la seva capacitat per refer-se d'una crisi que ja s'està allargant massa i tornar al camí de la victòria per assolir les primeres places.

Comença el mercat d'hivern i el Saragossa confirma el primer fitxatge

El mercat de fitxatges d'hivern sol ser mogut a Segona Divisió. També a Saragossa. Ara com ara s'ha confirmat un sol fitxatge encara que interessen futbolistes com Arnau Puigmal o José Salinas. El confirmat per ara és Edgar Badía. Porter català de 31 anys que arriba procedent de l'Elx en qualitat de cedit. Allà haurà de competir amb el mític Christian Álvarez. El veteraníssim porter és molt estimat a Saragossa però tot indica que serà Badía qui aconseguirà la titularitat.

Fa un parell de temporades, l'exporter del Reus Deportiu es va convertir en un dels millors porters de tota la primera divisió espanyola, malgrat que les xifres no ho reflectien. Cal recordar que en un partit entre el Barça i l'Elx, Messi li va demanar la samarreta, cosa que està a l'abast de molt pocs i que demostra que l'astre argentí es va fixar – i va patir – en el bon joc. Aquesta temporada, fruit dels mals resultats, va perdre la titularitat i ara se'n va per reforçar un Saragossa, que ha passat de liderar la taula a ser catorzè en només set jornades.

Edgar Badía quería la camiseta de Messi. Lo que no sabía es que Messi también quería la suya.

Una llarga trajectòria que va començar al RCD Espanyol

Edgar Badía és un porter que ha forjat una carrera professional respectable al futbol espanyol. La seva trajectòria va començar a les categories inferiors del RCD Espanyol, on va desenvolupar les seves habilitats i es va forjar com a porter. Tot i no debutar a LaLiga amb el primer equip, Badía va tenir l'oportunitat de jugar a la Copa del Rei abans de deixar el club. Després d'una breu estada al Granada B, va trobar el seu lloc al CF Reus Deportiu, on va jugar des de la Segona B i va ser peça clau en l'ascens de l'equip a la Segona Divisió la temporada 2015-2016.

Durant el seu temps a Reus, Badía va demostrar ser un porter fiable, ajudant l'equip a mantenir-se a la meitat de la taula de la Segona Divisió durant diverses temporades. Tot i això, a la temporada 2018-2019, va deixar el Reus en un moment complicat per al club, que va acabar amb el seu descens administratiu.

El seu pas següent va ser fitxar per l'Elx CF, on el seu impacte va ser immediat i significatiu. Va contribuir a l'ascens de l'equip a la Primera Divisió el 2020 i va ser fonamental perquè el club es mantingués a la categoria durant dues temporades. Tot i una temporada desafiant el 2022-2023, que va resultar en el descens de l'Elx, Badía va continuar sent un referent a la porteria, mostrant la seva capacitat i experiència.

Un porter disciplinat i amb un perfil interessant fora del futbol

Conegut per la seva forta ètica de treball i el seu enfocament a la millora contínua, Badía també ha estat esmentat per la seva disciplina tant dins com fora del camp. Se sap que limita l'ús de les xarxes socials per enfocar-se en el desenvolupament personal i professional, inclòs l'estudi d'un màster en negoci i màrqueting digital. A més, destaca pel seu joc reflexiu i la seva capacitat per fer parades claus, cosa que l'ha convertit en un dels porters més destacats del seu equip.

Badía es caracteritza per la seva capacitat de fer parades decisives, un atribut que li ha guanyat reconeixement a la lliga. El seu estil de joc, centrat en l'anticipació i la intel·ligència al camp, complementat per la seva agilitat i els seus reflexos ràpids, el converteix en un porter difícil de superar. També és conegut per la seva habilitat per organitzar la defensa i proporcionar seguretat als companys d'equip.