Ferran Torres durant un partit amb el FC Barcelona

Ferran Torres rebutja una altra oferta per sortir del Barça

L'extrem segueix sense trobar el seu lloc al FC Barcelona malgrat que es fa anomenar "el Tauró"

Ferran Torres ha estat un dels grans errors del Barça des del retorn de Joan Laporta a la Presidència del club català. La culpa és compartida amb Mateu Alemany, llavors director esportiu del Barça i que no se solia equivocar, i Xavi Hernández. El tècnic de Terrassa volia dos extrems per començar amb força el projecte i va aconseguir la cessió d'Adama Traoré i el fitxatge del valencià. Aquest darrer per 55 milions d'euros. Un preu més elevat que el seu valor de mercat de llavors i, en tot cas, superior al que el Barça es podia permetre.

S'esperava més de Ferran Torres al Barça

Veient el resultat que ha donat Ferran, es pot considerar que la seva incorporació no ha estat rendible. En la primera temporada amb el FC Barcelona, tot i que va arribar a l'hivern, va marcar 7 gols en partits oficials. Els mateixos que a tota la temporada 2022/2023. La temporada passada va ser nefasta per al jove valencià. Després d'acudir a psicòlegs va tornar amb ànim renovat i es fa dir 'el Tiburón'. Un apel·latiu que no s'ha traduït en resultats dins del terreny de joc.

Aquesta temporada ha jugat 18 partits de Lliga, marcant 4 gols i fent 2 assistències. Tot i jugar a l'atac, s'ha vist superat o igualat per futbolistes que juguen en una posició més endarrerida. Yangel Herrera o Iván Martín, del Girona, en són exemples. L'actitud, malgrat que no és tan dolenta com la de la campanya passada, no és res de l'altre món. Molt allunyada de la del malnom que ell mateix s'ha posat. I molt allunyada de l'actitud que tenia el Tauró de debò: Carles Puyol. Així ho va batejar el mític Andrés Montes. Als grans no els cal posar malnoms.

Rebutja el club on es va formar

Ja l'estiu passat es va especular amb una possible sortida del valencià però en anar-se'n Dembélé, Ez Abde i Ansu Fati, el club va optar per quedar-s'ho. Tampoc no van arribar ofertes convincents ni per al futbolista ni per al club. Aquest hivern s'està tornant a especular sobre la sortida i segons informa ElNacional.cat, Ferran ha rebutjat una oferta del València. Allà va jugar abans de signar pel Manchester City. Primer a les categories inferiors i després tres temporades al primer equip.

El València ha plantejat una cessió, cosa que el mateix futbolista ha rebutjat. El club tampoc no veu amb bons ulls aquesta opció. Prefereix una venda.

En aquest sentit ha aparegut una opció al futbol italià, segons explica aquest mitjà. Es tractaria del Nàpols , que lluita per fer un gir a la seva mala primera part de la temporada. Els napolitans són novens a la Sèrie A. Segueixen vius a la Champions League, on s'enfrontaran, precisament, contra el Barça.

Com juga? Suposats avantatges que de vegades es converteixen en defectes

Ferran Torres és un jugador versàtil i dinàmic, l'estil del qual el converteix en un actiu valuós per a molts equips. Predominantment juga com a extrem dret, però té la flexibilitat per operar en diverses posicions de l'atac. Se'l coneix per mantenir-se obert per estirar les defenses, fer carreres incisives i utilitzar la seva habilitat en el driblatge per crear oportunitats. Unes qualitats que, segons Salvador Sostres, són insuficients per jugar al Barça. El periodista ha afirmat en moltes ocasions que un dels problemes de Ferran és que es passa els partits desmarcant-se i no aporta gaire més.

Ferran Torres - Amazing Skills & Goals - 2023/24

Un dels aspectes clau de l'estil de joc de Torres és la seva capacitat per encarar els defensors i crear oportunitats forçant errors. És hàbil amb la pilota als peus i és un finalitzador potent, destacant per ser fort en els duels aeris gràcies a la seva altura (1,84 m). La seva versatilitat permet jugar a qualsevol part del front d'atac.

Podria encaixar Ferran Torres al Nàpols?

En considerar equips que podrien ser adequats per a Ferran Torres en cas que deixés el FC Barcelona, és important buscar clubs que valorin el futbol de ritme ràpid i basat en transicions i que puguin aprofitar la seva habilitat per jugar a tot l'atac. Equips amb un enfocament en el joc per les bandes i aquells que creen espais per a contraatacs ràpids es beneficiarien del conjunt d'habilitats. També clubs que necessitin un davanter versàtil que pugui contribuir tant a l'anotació com a la creació d'oportunitats trobarien a Torres un fitxatge interessant.

Atesa la seva manera de jugar, Torres encaixaria bé en equips com el Liverpool, conegut pel seu joc d'atac ràpid i la seva dependència de davanters versàtils. Un altre possible destí podria ser el Borussia Dortmund, un equip que sovint nodreix joves talents i juga un futbol d'atac. A més, equips de la Sèrie A, com l'Inter de Milà o el Nàpols -amb raó ho volen- que combinen disciplina tàctica amb futbol d'atac, també podrien ser destinacions adequades per a ell, permetent a Torres utilitzar les seves habilitats en regat, velocitat i versatilitat en diversos rols d'atac.

Són equips que, en general, tenen bona situació econòmica. Amb contracte fins al 30 de juny del 2027 i un valor de mercat que ha anat baixant i se situa als 35 milions d'euros , el Barça possiblement acceptaria una oferta propera a aquesta xifra.