Imanol Alguacil i el proper fitxatge gratis de la Reial Societat

La Reial Societat tanca el seu primer fitxatge a cost zero per a la temporada 2024-2025

El club donostiarra ja es prepara per a una possible sortida de Zubimendi i ja ha trobat el substitut ideal

Encara que a LaLiga, la Reial Societat no està acabant de mostrar la seva millor versió, està sent una temporada històrica per a l'equip basc. La participació a Champions i haver pogut accedir als vuitens de final de la competició, més enllà de la satisfacció esportiva, ha suposat una alegria per a les arques econòmiques.

Per això, els txuri-urdin volen aprofitar la situació per fer un bon mercat de fitxatges i perllongar aquesta bona dinàmica també durant els pròxims cursos. A més a més, la possible venda de Zubimendi suposarà una altra injecció financera d'altes quantitats.

La Reial Societat ja té pràcticament tancat el seu relleu per a la temporada que ve, però, malgrat tot això, ha escollit un centrecampista l'arribada del qual els sortirà gratis. No és altre que Unai López, actualment al Rayo Vallecano.

Unai López, de l'Athletic a la Reial

Nascut a Sant Sebastià, Unai López va passar primer per la pedrera de la Reial Societat, on amb prou feines va estar un any. El 2011 va fitxar per l' Athletic Club i allà va acabar de formar-se abans de debutar al primer equip. Tot i això, no ha acabat de despuntar amb 'els lleons' i ha hagut de buscar sort primer al Leganés i després al Rayo Vallecano.

A Vallecas va tenir dos periples com a cedit, el primer a la 2017/18 i el segon a la 2021/22. A l'estiu del 2022 va vèncer el seu contracte i va decidir retornar a l'equip de la franja; aquesta vegada amb contracte fins al 2024. Així doncs, aquest estiu haurà de prendre una decisió important.

L'actual entrenador de l'equip madrileny, Íñigo Pérez, està enormement satisfet amb el rendiment d'Unai López. Tant és així que, de fet, està sol·licitant amb insistència que es treballi en la renovació com més aviat millor. Tot i això, el centrecampista té sobre la taula una suculenta oferta de la Reial Societat.

D'aquesta manera, el futbolista basc haurà de decidir ara si vol perllongar la seva estada al club que li ha permès tenir un protagonisme absolut o prefereix tornar a casa. Com que a partir de juliol serà agent lliure, té la llibertat absoluta de dictar la sentència que més li plagui.

@RVMOficial Presentación de Unai López con el Rayo

Protagonisme a la Reial encara que no marxi Zubimendi

Tot i que la posició natural d'Unai López és la que abasta Zubimendi, migcentre defensiu, la realitat és que la seva polivalència permet adaptar-se a qualsevol tram de la medul·lar. Aquest és un dels factors que més agraden a Imanol Alguacil per intentar emprendre el seu fitxatge.

Aquesta temporada ja suma gairebé 1.800 minuts amb el Rayo Vallecano, repartits en 29 partits, i ha aconseguit anotar 1 gol i brindar 3 assistències.