Jugadors del Leganés celebrant un gol

El Reial Saragossa vol pescar al Leganés a cost 0

L'equip aragonès busca confeccionar una plantilla de nivell per aspirar a l'ascens

Ja ens hem endinsat de ple a les acaballes de la temporada i, mentre hi ha alguns equips que segueixen batallant pels seus objectius, altres ja hi han hagut de renunciar. És el cas, per exemple, del Reial Saragossa, que ja es dista a 12 punts de la zona de playoff i només li resta sentenciar la seva permanència a la Segona Divisió. No li hauria de resultar gaire complex segellar-la, ja que té un matalàs de cinc punts amb el descens i hi ha quatre rivals entre el pou i l'elenc d'Aragó.

Per això, s'han permès el luxe de començar a establir el full de ruta a seguir al pròxim mercat estival de fitxatges. Són ja 11 temporades les que el Reial Saragossa acumula de forma consecutiva a la divisió de plata i saben que ja ha arribat l'hora de fer un pas endavant. Volen retornar com més aviat millor a l'elit i s'han fixat com a objectiu lluitar seriosament per això a la 2024/25.

Per això són conscients que han de fer una bona feina en la gestió del planter durant l'estiu. I una de les voluntats és la de signar jugadors que puguin aportar experiència per auxiliar l'equip en el seu objectiu. És el cas, per exemple, de Jorge Miramón, que, a més de veterania, pot aportar amor a l'escut.

Jorge Miramón, entre el cor i la raó

El defensor aragonès milita actualment en un CD Leganés que resideix, de moment, en llocs d'ascens directe; és l'actual líder de la Lliga Hypermotion. Les lesions han impedit que Jorge Miramón hagi pogut tenir tot el protagonisme que li hagués agradat, però, així i tot, ha pogut disputar 21 duels. I fins i tot ha adquirit un saldo de 1 gol i 2 assistències.

Quan ha estat disponible, ha estat titular gairebé indiscutible i ha pogut demostrar sobre el verd que, malgrat la seva edat (34), segueix tenint molt de futbol a les botes. La seva posició habitual és la de lateral dret, encara que al llarg de la seva carrera ha anat ocupant, i amb solvència, diverses demarcacions: migcentre ofensiu (42 partits), extrem dret (26)... En resum, és un futbolista molt versàtil que pot ser útil per a qualsevol equip.

La seva situació actual és una mica compromesa, ja que el seu contracte venç el juny d'aquest 2024 amb el CD Leganés i encara no se sap si l'entitat madrilenya li plantejarà una renovació. Si ho acaba fent, Jorge Miramón es veurà embolicat en un dilema d'alta dificultat; el cor o la raó. Sap que té el Reial Saragossa, el seu club formatiu, al darrere, però alhora podria tenir l'oportunitat de tornar a jugar a Primera Divisió.

Jorge Miramón va néixer a Saragossa i es va formar a l'elenc aragonès, el qual va abandonar el 2010 gairebé sense haver tingut l'oportunitat de debutar amb el primer equip. Ara, als 34 anys, estaria obert a tornar a l'escaire saragossista per ajudar-los a aconseguir l'ascens. Tot i que, això sí, abans de prendre una decisió definitiva, vol esperar a veure si li arriba una proposta de renovació des dels despatxos de Butarque.