Nico Williams i el pla B del Barça

Quin és el pla B a Nico Williams segons Gerard Romero?

Seria un fitxatge més econòmic

Nico Williams és la gran prioritat del Barça al mercat que obrirà en uns dies. Tot i això, el seu fitxatge transita per vies cada vegada més pantanoses i als despatxos del Camp Nou comencen a perdre l'esperança que es pugui emprendre. La seva taxació és realment elevada, uns 60 milions, i s'augura complex que l'entitat catalana pugui arribar a aquesta quantitat.

Així i tot, continuaran sondejant la seva operació i faran tot el que estigui a la seva mà, i el que la seva economia els permeti, per aconseguir la seva incorporació. Però, per si de cas no s'acaba fructificant, Deco ja té apuntat el nom d'una alternativa molt més barata. I arriscada.

Parlem de Jaden Philogene, que aquest curs ha militat a la segona divisió anglesa, la Championship, amb el Hull City. Aquesta informació que va avançar Gerard Romero ha estat confirmada també per altres mitjans com Relevo. El de Jijantes va afirmar que fa dues setmanes els seus agents es van reunir amb els directius del Barça i que, per altra banda, la seva arribada es produiria en qualitat de cedit amb opció de compra.

El desconegut Jaden Philogene

Jaden Philogene fa uns quants mesos que és examinat pels observadors i els analistes del Barça. Al final, s'ha pogut establir que és un perfil interessant; o això almenys consideren Deco i el seu equip. Encaixa en el que busquen per a aquesta demarcació: un atacant veloç, hàbil i amb desimboltura en l'un contra un.

Es va formar en un parell d'acadèmies futbolístiques de Londres abans que l'Aston Villa escometés el fitxatge el 2019. Amb els Villanos es va acabar d'instruir fins que el gener del 2022 va marxar cedit a l'Stoke City. Després, la temporada 2022/23 la va passar íntegrament a manera de préstec al Cardiff City.

I el passat estiu del 2023, va deixar unes prestacions més que interessants a la pretemporada amb l'equip d'Unai Emery; fins i tot va jugar 3 minuts a la primera jornada de la Premier League. Tot i això, finalment van decidir que no tenia forat a l'Aston Villa i van acceptar l'oferta de l'Hull City, que se'l va endur per 5,8 milions. Va signar un contracte amb els de Yorkshire fins al 2026.

A la Championship ha jugat 32 duels, en què ha aconseguit les extraordinàries xifres de 12 gols i 6 assistències. Als 22 anys, doncs, ja s'ha establert com un extrem esquerrà amb molta projecció capaç de ser diferencial quan entra en contacte amb l'esfèrica. Està sent, a més, habitual en les darreres convocatòries de la sub21 anglesa.