Jesús Aresa, jugador d'Osasuna

El preu que haurà de pagar el club que es vulgui emportar a Jesús Areso d'Osasuna

Hi ha dos equips que ja han mostrat el seu interès pel jove lateral dret

Tot i que la temporada d'Osasuna no ha estat tan ressenyable com es podia esperar, han sorgit diverses bones noves a l'entorn 'rojillo'. Per exemple, ha irromput amb força un jove futbolista, Jesús Areso, que ja ha aixecat l'interès en grans clubs europeus. Si aquests interessos acaben desembocant en fitxatges, l'elenc navarrès es podria embutxacar una gran quantitat de diners que ajudarien a confeccionar amb més marge econòmic la plantilla per al curs vinent.

Format a les categories inferiors d'Osasuna, va tenir un periple de quatre anys al filial de l'Athletic Club, encara que no va arribar a debutar amb el primer equip. El 2021 va retornar a El Sadar i la temporada passada, la 2022/23 va donar les seves primeres mostres de talent en la seva cessió al Burgos. Aquest curs ha estat el de la seva confirmació, ja que ha estat titular indiscutible als esquemes de Jagoba Arrasate; ha disputat 37 dels 38 duels de LaLiga.

I partint des del lateral dret ha aconseguit anotar un gol i repartir sis assistències; gens malament per a un jugador que s'estrenava a l'elit del futbol espanyol. Per cert, l'únic gol que va anotar ha estat un dels més venustos de tota la competició de lliga; va ser des de la línia de banda.

El seu contracte amb Osasuna no venç fins al 2026, però les ofertes que hi estan arribant fan preveure una possible marxa. Segons el periodista Ángel García, Atlètic de Madrid i Olympique de Marsella són els principals interessats en el seu fitxatge.

Osasuna confia en la clàusula

Quan va tornar a Osasuna, al seu contracte es va establir una clàusula de rescissió de 12 milions d'euros. I aquesta quantitat és la que espera rebre l'equip de Pamplona per vendre'l. Tot i això, els directius són conscients que, si ningú la paga, hauran d'accedir a negociar un preu una mica més reduït.

Sense anar més lluny, la font anteriorment esmentada afirma que l'Atlètic de Madrid estaria plantejant-se presentar una oferta de 7 'quilos'. Aquesta xifra igualaria les vendes de César Azpilicueta el 2010 i de Nacho Monreal el 2012; totes dues estan empatades com el segon traspàs més quantiós de la història del club. Només els 13 milions que va pagar l'Atlètic per Raúl García el 2007 les superen.

Per això, sigui com sigui, la sortida de Jesús Areso s'augura més que interessant per a les arques d'Osasuna. Esportivament, evidentment, els 'rojos' perdrien un dels seus talents més grans. Per tant, també haurien d'activar la cerca d'un lateral dret que pogués suplir-lo.

Sobre l'interès de l'Olympique de Marsella encara no ha transcendit la quantitat que estarien disposats a oferir els francesos. El que és clar és que, si volguessin competir pel seu fitxatge, haurien d'igualar o superar els 7 milions que figurarien a la proposta 'colchonera'.