Xavi Hernández, actual entrenador del Barça

Quin equip podria haver entrenat Xavi si se n'hagués anat del Barça?

L'egarenc va confirmar que abandonaria el Barça un cop s'acabés aquest curs però finalment ha canviat d'opinió

Sens dubte, el protagonista principal de la rumorologia culer els últims mesos ha estat Xavi Hernández. L'egarenc va prendre la decisió de fer un pas al costat i rescindir el seu contracte amb el Barça quan s'acabi aquesta temporada. Ho va fer a finals de gener, quan l'equip acumulava uns mesos en una dinàmica realment ombrívola.

Esgotat per la constant crítica que sorgia de la seva feina i sentint-se incapaç de revertir la situació, Xavi va creure que el millor per al club del seu cor era buscar un nou entrenador per a la 2024/25. Tot i que llavors la seva decisió semblava contundent i inamovible, les últimes setmanes ja s'ha contemplat una possible marxa enrere en la seva sortida. Finalment, el seu futur s'ha resolt i ha decidit quedar-s'hi.

Al principi, la idea de Xavi era la de prendre's un any sabàtic per desconnectar i centrar-se en la família. No pretenia abastar-se cap altra aventura. Tot i això, li va arribar una oferta que podria canviar completament el seu pla de futur immediat, la de l'Ajax.

L'Ajax, anava a buscar Xavi

El que sí que és una certesa absoluta és que John van 't Schip deixarà de ser el tècnic de l'elenc neerlandès i que, per tant, l'Ajax necessita nou entrenador per a la 2024/25 . I, davant aquesta tessitura, l'històric club dels Països Baixos es va bolcar per intentar convèncer Xavi, segons va informar el diari Sport .

Hi veuen l'home indicat per tornar a fer gran l'Ajax. El seu estil de joc és molt semblant al que imparteix l'egarenc al Barça, per la influència de Cruyff. A més, el míster culer ha demostrat ser un entrenador que es fixa i aposta constantment pel talent jove del planter .

En resum, Xavi Hernández encarna a la perfecció el perfil d'entrenador que busquen a Amsterdam. Sobretot, després d'una temporada tan negativa amb l'actual en què, recordem-ho, van arribar a estar en llocs de descens . Ara són cinquens a la taula, però, tot i així, no aconseguiran classificar-se per a Europa i això no els ho pot permetre un club de la seva entitat.

Per tot això, Xavi va contemplar l'opció de l'Ajax com una aventura interessant i no descartava acceptar l'oferta . Cosa que no es podrà donar després que el campió del Mundial 2010 decidís acabar el seu contracte amb el FC Barcelona que venç el 2025.