Muntatge amb una imatge de David Neres durant un partit de futbol ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, Frenkie de Jong sent entrevistat per DAZN

Què se n'ha fet de David Neres? El jugador que De Jong va recomanar al Barça

El neerlandès va pensar que era millor el seu fitxatge que intentar el retorn de Neymar

El gener del 2017, l'Ajax d'Amsterdam va fer una forta inversió per David Neres. El club neerlandès va pagar 22 milions d'euros al Sao Paulo brasiler per apoderar-se dels serveis de l'extrem carioca, que en aquell moment tenia 20 anys. La primera temporada a Europa va ser d'adaptació, només va disputar 12 partits, 5 com a titular. A la següent, la 17/18, ja va aconseguir un lloc a l'onze titular de l'Ajax, disputant 37 partits , 31 d'ells com a titular, va anotar 14 gols i va repartir 11 assistències. La campanya 18/19 va ser la que el va catapultar a la fama.

Al cost de Frenkie de Jong, De Ligt, Tadic, Onana, Van de Beek i Tagliafico, entre molts altres, va ser fonamental perquè l'Ajax arribés a les semifinals de la Champions League. Neres va jugar 11 partits de 12 i en 10 va ser titular. Només es va perdre el partit de tornada de les semifinals contra el Tottenham per unes molèsties. En aquesta edició de la lliga de campions, va anotar 2 gols i va repartir 3 assistències, a més de brillants actuacions. Neres va ser l'autor de l'assistència de l'únic gol que l'Ajax va aconseguir anotar a l'anada contra el Reial Madrid i va anotar el segon gol del quadro neerlandès al Santiago Bernabéu. A diferència de molts dels seus companys, el brasiler no va abandonar Amsterdam aquest estiu.

De fet, David Neres es va quedar a l'Ajax fins al gener del 2022, malgrat que va tenir moltes ofertes d'equips de lligues superiors. El jugador havia perdut protagonisme, ja que en el primer tram de la temporada va disputar 22 partits, 6 com a titular. Amb l'entitat neerlandesa va jugar 180 partits, va fer 47 gols i va repartir 33 assistències. El 14 de gener va decidir posar rumb al Xakhtar Donetsk, que va pagar 12 milions d'euros.

David Neres 2022/23 ► Crazy Skills, Assists & Goals - Benfica | HD

Desgraciadament, David Neres mai va poder disputar cap partit oficial amb el Xakhtar Donetsk, atès que mancant 2 dies perquè tornés la lliga, va iniciar el conflicte entre Rússia i Ucraïna i es va suspendre la competició. A l'estiu del 2022, va signar amb el Benfica per 15 milions d'euros. La seva primera temporada amb l'equip lusità va ser molt bona, ja que va anotar 12 gols i va repartir 15 assistències en 45 partits, 34 com a titular. Aquesta temporada per culpa de les lesions només ha disputat 15 partits, 6 com a titular.

David Neres ja té 26 anys i sembla que ja ha passat a un segon pla al panorama internacional. Tot i això, l'octubre passat va ser convocat amb la selecció absoluta del Brasil, amb qui el 2019 va guanyar la Copa Amèrica. Cal remarcar que a l'estiu del 2019, Frenkie de Jong va recomanar a la directiva blaugrana el seu fitxatge en comptes d'intentar el retorn de Neymar.

El club català ja l'havia seguit de prop des de feia un parell de temporades, com també equips com el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid. David Neres va ser considerat el nou Neymar, atès que igual que l'actual jugador de l'Al-Hilal es caracteritza per ser un jugador desequilibrant i amb un grandíssim regat. Encara és jove, així que encara el podem veure triomfar, però, es fa difícil pensar que veiem David Neres que pensàvem que seria el 2019.