Muntatge amb una imatge de l'estadi del RCD Espanyol ia la dreta, dins d'un cercle i difuminat, el futbolista referenciat a la notícia

L'antic desig de l'Espanyol que brilla a la Bundesliga

Qui sap com estarien els periquitos si ho haguessin fitxat al seu dia

L'estiu del 2022, l'Espanyol volia reforçar la seva plantilla i va pensar en Omar Marmoush, que agradava molt a la directiva periquita, tal com va apuntar el periodista esportiu Matteo Moretto en un tweet el 23 de juliol d'aquell any a dos quarts de vuit del migdia. L'extrem egipci militava al Wolfsburg, amb què només li quedava un any de contracte. Fruit d'això, el seu preu es veia força reduït, uns 4 o 5 milions, i era assequible per l'Espanyol, encara que la seva situació econòmica no estava per fer coets.

A més, les sortides dels extrems Wu Lei i Matías Vargas, tots dos rumb al Xangai Puerto, obligaven a buscar nous atacants. Les vendes d'aquests dos jugadors alliberaven dues places extracomunitàries, així que el fitxatge de Marmoush no havia de ser cap problema en aquest aspecte. El jugador acabava d'estar cedit amb l'Stuttgart, amb què va anotar 3 gols i va repartir 5 assistències en 21 partits.

Individualment, Marmoush també va guanyar dos premis de Rookie of the Month de la Bundesliga (premi que s'atorga al millor jugador jove cada mes) per les actuacions estel·lars al setembre i abril. A més, va ser fonamental en la conquesta de la copa d'Àfrica per part d'Egipte. Al costat de Salah, Marmoush va ser titular als 7 partits. El nord africà de 25 anys va decidir no renovar el contracte amb el Wolfsburg i se'n va anar a cost zero a l'Eintracht de Frankfurt l'estiu passat. Amb el seu nou equip va anotar 12 gols i va repartir 3 assistències en 25 partits, 21 com a titular. Ha participat directament al 30% dels gols el seu equip. És el màxim golejador del seu equip.

Omar Marmoush Breaks Defenses

L'Eintracht de Frankfurt està molt content amb el rendiment del fitxatge. És cert que durant la seva absència a la Copa d'Àfrica el conjunt dirigit per Dino Toppmöller ha aconseguit bons resultats: 2 victòries, 1 empat i 1 derrota , però tal com va apuntar el director esportiu de l'Eintracht en una entrevista recent han trobat a faltar força durant aquest temps dabsència. El seu grandíssim rendiment aquesta temporada ha provocat que equips de primera talla s'hi interessin.

Les últimes setmanes, Omar Marmoush ha estat vinculat amb clubs com el Tottenham Hotspur o el Newcastle. Val la pena assenyalar que el 2022, Marmoush va canviar la seva agència de consultoria i va contractar CAA Stellar Sports amb l'esperança d'aconseguir el seu somni de jugar a la Premier League. L'agència té diverses estrelles de la Premier League sota el seu nom, com Jack Grealish, Morgan Gibbs-White, James Ward-Prowse, Luke Shaw i Ivan Toney, per citar-ne alguns. Alguns mitjans apunten que l'entitat alemanya hauria posat un preu de 30 milions d'euros.

És a dir, Omar Marmoush ha passat de ser un jugador que interessava l'Espanyol a ser un jugador que interessa clubs econòmicament més poderosos i que tenen la qualitat de disputar competicions europees. Ningú sap que hauria passat si Marmoush hagués signat per l'Espanyol, però és evident que el club blanc-i-blau va deixar escapar l'oportunitat d'incorporar un grandíssim jugador. Potser s'hauria evitat el descens o potser no, mai no ho sabrem. En el seu lloc, la directiva del club català va decidir incorporar Lazo i Dani Gómez, dos jugadors que ja no són a l'entitat periquita.