William Carvallho celebrant un gol

El principal problema del Betis per poder fitxar

La direcció esportiva compta amb un gran handicap per a la confecció de la plantilla

Al Benito Villamarín ja es preparen per a un estiu que s'antulla intrèpid en el pla dels fitxatges. Els verd-i-blancs tenen la imperant necessitat de reforçar la seva plantilla per tornar a lluitar per la quarta plaça i per títols. I Manu Fajardo, director esportiu de l'entitat, ja s'ha posat fil a l'agulla per trobar les solucions adequades.

Són diverses les parcel·les que el Reial Betis haurà de reforçar aquest estiu. De fet, seran necessàries incorporacions a pràcticament totes les posicions. Per tant, hi haurà moltes noves cares al vestidor bètic; o aquesta, almenys, és la intenció.

No obstant això, als despatxos d'Heliòpolis han identificat un problema que els impedeix actuar amb normalitat al mercat de fitxatges. És l'alt salari de William Carvalho.

Alta fitxa, altes complicacions

El centrecampista lusità va ser un dels grans fitxatges del Real Betis l'estiu del 2018. El club sevillà va pagar prop de 19 milions d'euros per aconseguir els serveis d'un jugador que venia de despuntar a l'Sporting de Lisboa. I malgrat que les seves primeres temporades van ser més que interessants, la realitat és que les últimes ha passat més aviat a un segon pla.

Sense anar més lluny, aquest curs amb prou feines ha participat en 22 dels 38 duels de LaLiga, amb tan sols un 11% de titularitat. I encara que sigui un jugador amb qui gairebé no compta Manuel Pellegrini, és el que més cobra de tota la plantilla. William Carvalho percep prop de 2,5 'kilos' anuals.

Això, evidentment, limita el Fair Play Financer del Real Betis i impossibilita oferir alts salaris als nous fitxatges. Amb això és complicat convèncer futbolistes importants. Per això, William Carvalho ja fa molt de temps que és candidat a abandonar l'elenc bètic, però encara no l'han trobat nou equip.

El seu contracte venç el 2026, però Manu Fajardo està treballant per col·locar-lo en un club que estigui disposat a pagar la seva fitxa. Això alliberaria molt més la massa salarial i permetria actuar amb certa normalitat al mercat de fitxatges. A més, també alliberaria un forat a la medul·lar que els bètics podrien ocupar amb un jugador que pugui rendir millor que William Carvalho.

El Real Betis ja és el club amb què més partits ha disputat el lusità en la seva trajectòria professional. Han estat en total 208, en què ha pogut veure porta en 11 ocasions i repartir 16 assistències. A més, ha estat expulsat un parell de vegades.