Jagoba Arrasate, entrenador d'Osasuna

Possible gir amb la sortida de Jagoba Arrasate d'Osasuna

El tècnic de Berriatua torna a plantejar-se si perllongar la seva estada a El Sadar o buscar una nova oportunitat

Durant els darrers anys ens hem acostumat a presenciar un Osasuna batalló que s'atreveix a coquetejar amb els llocs europeus. Sense anar més lluny, la campanya passada la van acabar a la setena plaça i van aconseguir la seva primera classificació per a competició continental. Finalment, no van poder superar la ronda prèvia de la Conference League, però el mèrit és innegable.

I tot això no és producte de la casualitat; més aviat és producte d'un projecte liderat per Jagoba Arrasate que ha donat molts fruits. El tècnic basc ha sabut trobar la tecla d'un equip que feia dècades que no trobava una estabilitat a l'elit del futbol espanyol. De fet, quan Jagoba Arrasate va signar amb l'Osasuna, a principis de la 2018/19, els 'rojillos' militaven a Segona Divisió.

En la seva primera temporada va aconseguir l'ascens a Primera i de mica en mica ha anat ampliant la seva perillositat. Més enllà de la classificació europea, Jagoba Arrasate també va classificar Osasuna per a la final de la Copa del Rei. I, malgrat tot l'èxit, va decidir posar punt final a aquesta aventura a Navarra.

La decisió de Jagoba Arrasate

El juny del 2024 venç el contracte del tècnic de 45 anys. Aprofitant això, Jagoba Arrasate va comunicar que sentia que havia arribat l'hora d'afrontar una nova aventura lluny del Sadar. I aquesta notícia es va rebre com un gerro d'aigua freda la parròquia 'rojilla'.

Semblava que era una postura irrevocable i que no hi havia res a fer perquè Arrasate es replantegés la seva decisió. Tot i això, la insistència del club i la falta d'ofertes estan provocant que el basc comenci a dubtar de si va emprendre el camí correcte. I ara, un altre cop, el míster d'Osasuna està submergit en un període d'autoreflexió màxima.

Evidentment, malgrat la primera idea d'abandonar El Sadar, a tot l'entorn d'Osasuna l'encantaria que el seu gran pastor pogués renovar. I no només l'afició, també la plantilla i la cúpula directiva. El de Berriatua és a prop de complir els 250 partits amb els 'rojillos' i fa una mitjana d'1,48 punts per matx.

Jagoba Arrasate anuncia su despedida acompañado por Luis Sabalza y Braulio Vázquez | 26.03.2024

L'única oferta, el Sevilla

Com dèiem, Jagoba Arrasate s'esperava comptar amb moltes més ofertes a la seva bústia de missatges. Tot i això, l'únic club que ha intentat acostar postures ha estat el Sevilla. I només en el cas que finalment no continuï Quique Sánchez Flores; encara no és segur.

La decepció del tècnic basc sobre les poques núvies que li han sorgit ha estat un dels motius principals pels quals ara s'està replantejant la decisió. Continua tenint sobre la taula l'oferta de renovació, amb pujada salarial inclosa, de l'Osasuna.