Montilivi i possible fitxatge per a la porteria del Girona

El porter a cost 0 que vol el Girona

Míchel vol trobar un arquer que faci competència a Gazzaniga

Un repte tan majúscul com el que se li acosta al Girona el curs vinent requereix d'una plantilla preparada per dur-ho a terme. Per aquest motiu, la direcció esportiva de l'equip català, juntament amb el cos tècnic, ja estan treballant per trobar futbolistes de primer nivell que puguin reforçar l'actual planter. Si pot ser, per tenir doblegades totes les posicions.

Una és la porteria. Paulo Gazzaniga es postula per continuar sent titular després d'haver signat un curs brillant que l'ha portat a renovar fins al 2027. Però Míchel vol trobar-li competència i també un substitut de garanties, ja que la temporada que ve disputaran quatre competicions i, per tant, el risc de lesió augmenta.

I, en aquest ordre d'idees, la cúpula directiva gironina s'ha fixat en un Juan Soriano que també ve de mostrar un excels nivell sota pals al Tenerife. La seva vinculació contractual amb l'elenc canari venç a finals d'aquest mes de juny i, per tant, la incorporació resultaria totalment gratuïta. Això sí, aquestes dues condicions (porter talentós i fitxatge a cost zero) l'han posicionat també a l'agenda de molts altres clubs; diversos, de Primera Divisió.

Juan Soriano, futur assegurat

L'arquer nascut a Benacazón es va formar a les categories inferiors del Sevilla, club al qual va pertànyer en propietat fins que el 2021 va fitxar pel Tenerife. Això sí, en el seu periple a l'elenc andalús, va encadenar un parell de cessions a Leganés i Màlaga. Amb tot, tres anys a l'elenc canari han sigut suficients per deixar el seu nom gravat als annals.

Sense anar més lluny, aquest any s'ha convertit en el tercer jugador de la història del club amb més titularitats consecutives (83), empatat amb Santiago Villar. Només Nino (89) i Alberto Molina (91) el superen en aquest registre. I això no ha passat per mera casualitat, sinó més aviat per causalitat; les seves prestacions i els seus números són extraordinaris.

A la 2023/24 ha defensat l'arc del Tenerife en 40 partits, en què ha pogut deixar la seva porteria a zero en 17 ocasions. Això suposa haver aconseguit una 'clean sheet' al 41% dels duels disputats. A més, ha encaixat 38 gols, una mitjana de 0,95 cada 90 minuts.

Però més enllà dels números, Juan Soriano és un arquer encara jove (26 anys) que transmet molta seguretat sota els pals. És per això que molts equips estan pretenent aconseguir els seus serveis de cara al proper curs. I un, com informava el periodista de Relevo Matteo Moretto, és el Girona.