Marcelino García Toral i l'estadi de La Cermámica

Marcelino vol un vell conegut per a la porteria del Vila-real

Pepe Reina té les hores comptades a La Ceràmica

El del 2024 no sembla un estiu especialment mogut a Castelló. El Vila-real ha signat un gran segon tram de temporada i la idea de Marcelino és la de perllongar aquesta línia també per al proper curs. Mentre altres equips, com Atlètic de Madrid o Reial Betis, sí que pretenen fer grans remodelacions a la seva plantilla, el Submarí Groc té altres pretensions.

Evidentment, sí que hi haurà algun moviment, especialment per suplir les baixes que es puguin produir. I un dels futbolistes cridats a abandonar La Ceràmica en aquest mercat estival és Pepe Reina. Als 41 anys, el seu contracte venç a finals de juny i no hi ha intencions de renovar-lo.

Per això, Marcelino està per la feina de trobar un porter que vingui a ocupar el seu lloc i pugui competir amb Jorgensen per la titularitat. I l'escollit sembla ser un que ja va entrenar en la seva última aventura abans de prendre les regnes del Vila-real. És Rubén Blanco, de l'Olympique de Marsella.

Marcel·lí tira d'agenda

Rubén Blanco té contracte fins al 2026 a l'OM, però la seva efímera participació podria posicionar-lo a la rampa de sortida. Aquest curs amb prou feines ha participat en 5 partits i l'anterior, el 2022/23, en 7. A més, el seu valor de mercat és de només 2 milions d'euros, cosa que en facilitaria molt més la seva venda malgrat que el seu contracte no venci fins al 2026 .

L'arquer gallec d'ara 28 anys es va formar a les categories inferiors del Celta, on va arribar ben jove. El seu periple com a celeste es va prolongar fins que el 2022, amb 26, va decidir emprendre una nova aventura. I va ser quan va signar amb l'Olympique de Marsella.

A principis del curs acabat recentment, Marcelino va ser l'entrenador de l'equip francès. Allà va conèixer Rubén Blanco, un arquer que el va sorprendre pel seu talent malgrat ser el suplent. I per això ara, segons assegura el mateix Fabrizio Romano, està per la tasca d'emportar-se'l al Vila-real.

El porter, per la seva banda, també estaria encantat de posar punt final a la seva aventura al Velòdrome i tornar a Espanya. Això sí, en cas de concretar-se el fitxatge pel Submarí Groc, tampoc ho tindria gens senzill per disposar de molts minuts. Hauria de batallar amb un Jorgensen que ha signat una gran campanya a l'arc groguet.