Javier Aguirre, entrenador del Mallorca

El pla B del Mallorca si se'n va Aguirre

El futur del tècnic mexicà segueix sent una incógnita

“No han parlat amb mi ni han de fer-ho perquè l'objectiu encara no s'ha aconseguit. Sóc feliç aquí, tinc un tracte exquisit amb la directiva, el propietari, amb els jugadors, periodistes i penso que estic al lloc ideal. Però el primer és l'equip, és el més assenyat”.

Així responia Javier Aguirre quan li preguntaven per si es preveu una renovació al Reial Mallorca o la fi d'una era. 'El Vasco' va arribar a la banqueta de Son Moix el març del 2022 i, des d'aleshores, a La Palma de Mallorca el Sol ha brillat amb més intensitat. En la seva primera temporada completa amb els bermellons, a prop va estar de classificar l'equip per a Europa; es va quedar a tres punts.

I en la segona, ha aconseguit portar l'elenc balear a la final d'un campionat, en aquest cas de la Copa del Rei, cosa que no passava des del 2003. No obstant això, a LaLiga no tot està sortint tan bé i el Mallorca encadena cinc duels consecutius sense conèixer la victòria. Aquesta dinàmica l'ha dut a acostar-se amb perill a la zona de descens; és l'equip que marca la salvació, amb sis punts de marge sobre el pou mancant quatre jornades.

Per això, Javier Aguirre no vol saber res encara del que li oferirà el futur. Està centrat a segellar com més aviat millor la permanència i, una vegada això passi, ja parlarà amb el club per determinar si renova o tanca cicle; el seu contracte venç al juny. El Reial Mallorca, mentrestant, ja comença a contemplar possibles substituts per al mexicà; i el que més agrada no és altre que Jagoba Arrasate.

Jagoba Arrasate, entre Sevilla i Mallorca

Qui va tenir un èxit similar que el Vasco Aguirre, encara que a Osasuna, va ser Jagoba Arrasate. Va classificar els 'rojillos' per a una final de Copa i els va ficar en competició europea, encara que després no van passar la fase prèvia. El tècnic de Berriatua va confirmar fa unes setmanes la seva decisió d'abandonar El Sadar un cop s'acabi el present i el curs i, per ara, es debat entre dues opcions.

El primer equip que hi va mostrar interès va ser el Sevilla. Ara, unes setmanes després, seria el Reial Mallorca qui hauria trucat a Jagoba Arrasate per temptejar el seu fitxatge en cas que decideixin no oferir la renovació a Javier Aguirre. I, segons Ser Esportius Balears, el jove entrenador de 46 anys veuria amb millors ulls l'opció dels vermellons que la dels sevillans.

Bàsicament, perquè considera, tal com informa aquest mitjà, que el projecte del Reial Mallorca és més estable que el del Sevilla. Amb tot, el club balear vol determinar com més aviat millor serà el seu entrenador per a la temporada que ve, però s'esperarà que es confirmi la permanència a Primera.