Jugadors del Reial Saragossa celebrant un gol

L'oportunitat de fitxatge econòmica de l'Alabès al Reial Saragossa

És un dels futbolistes espanyols més prometedors

La temporada de l'Alabès s'ha tancat amb magnificència: molt més a prop de llocs europeus que del descens. Després del ressenyable nivell mostrat durant aquest curs, els 'babazorros' tenen ara la intenció d'assentar-se a Primera Divisió i poder aspirar a objectius més grans que el de la permanència. Per això saben que serà fonamental poder confeccionar una plantilla jove que pugui brindar tant rendiment immediat com projecció a curt termini.

I aquestes premisses ja les tenia marcades l'elenc vitorià des de l'estiu passat, quan va elaborar un planter molt jove. Els seus 23,8 anys de mitjana el converteixen en un dels equips amb menys edat de tota LaLiga. Ara, per seguir en aquesta línia, s'han fixat en un defensor que aquest any s'ha consagrat com un dels millors de Segona Divisió en aquesta demarcació malgrat tenir només 21 anys.

Parlem d'Alejandro Francés, que ha segellat un curs de molt prestigi al Reial Saragossa; això fins i tot li ha permès convertir-se en un dels fixos a la Sub21. Sense anar més lluny, ha estat el sisè futbolista de tota la Lliga Hypermotion que ha fet més intercepcions (54). Fins i tot, als 35 duels disputats aquest curs, ha aconseguit anotar 3 dianes i repartir 1 assistència.

El Deportivo Alabès, a per Alejandro Francès

Per tot això, l'Alabès ja s'ha posat fil a l'agulla a intentar tancar el seu fitxatge com més aviat millor. Serà un dels objectius primordials aquest estiu, ja que, segons va avançar El Comercio, la seva incorporació rondaria 'únicament' els 3 milions. Són xifres més que assumibles per als 'babazorros'.

Si bé és cert que la seva clàusula de rescissió és de 10 'quilos', el Reial Saragossa no pretén remetre-s'hi i acceptarien ofertes que s'aproximessin a la quantitat anteriorment esmentada. Són conscients que, encara que perdrien un gran actiu, és una bona oportunitat per ingressar diners. A més, el seu contracte venç el 2025 i la renovació no està sobre la taula ara mateix, així que és l'última oportunitat d'obtenir rèdit econòmic per la venda.

El perfil d'Alejandro Francès resulta encara més interessant quan coneixem la seva condició de polivalent, ja que abasta principalment la posició de central, però també pot jugar a qualsevol dels laterals. Nascut a Saragossa, l'aragonès ha estat l'únic club en què ha jugat en la seva curta trajectòria. Va ser allà també on va passar la major part de la seva etapa formativa; no seria, doncs, un comiat gens senzill.

Tot i això, ja ha demostrat ser un defensa de Primera Divisió i ha arribat el moment de fer el pas. Amb tot, si res no es torça, Alejandro Francés vestirà l'albiazul de l'Alabès el curs vinent.