Futbolistes del Cadis CF celebrant un gol

Les opcions de salvar-se que té el Cadis

El conjunt gadità lluita per mantenir-se a Primera Divisió

Aquesta és la quarta temporada consecutiva del Cadis a primera divisió. El club gadità va aconseguir l'ascens el 2020 després de quedar segon l'any anterior a la lliga Smartbank. En el seu retorn a la màxima categoria del futbol espanyol va aconseguir salvar-se amb un marge força ampli, va treure 10 punts a l'Osca. L'any següent, els andalusos van patir molt més per mantenir la categoria. Una victòria contra l'Alabès a l'última jornada i un empat del Granada contra l'Espanyol van permetre al Cadis salvar-se.

L'any passat, els andalusos van tornar a arribar a la darrera jornada amb opcions de baixar, però van aconseguir un empat contra l'Elx i van aconseguir l'objectiu. Tot i això, aquest any el Cadis no podria tenir tanta sort i, és que, mancant 8 jornades, estan 5 punts per sota de la salvació.

És cert que salvar-se no és una utopia, però les prediccions donen un 15% de possibilitats de mantenir-se. El Cadis, actualment, suma 22 punts de 87, només ha guanyat 3 partits aquesta temporada i n'ha empatat 13. Entre l'1 de setembre i el 9 de març no va aconseguir cap victòria i encara no ha sumat els tres punts lluny del Nuevo Mirandilla . Des del 24 de gener, l'entrenador és l'argentí Mauricio Pellegrino.

L'extècnic del Leganés i de l'Alabès ha sumat 7 punts de 24 i ha perdut menys de la meitat dels partits que ha jugat. Anteriorment, l'entrenador era el català Sergio González qui va sumar 15 punts de 63 de possibles.

💪💛 ¡ROGER está DE VUELTA! | Cádiz Club de Fútbol

El calendari del Cadis no és fàcil. Ha de visitar Montilivi, Santiago Bernabéu, Ramon Sánchez Pizjuán i Power Horse Stadium i rebrà el Barça, Granada, Mallorca, Las Palmas i Getafe. Tot i que ha de visitar rivals complicats, aquest és el tram de la temporada en què els equips de la part baixa sumen més punts.

El principal problema del Cadis aquesta temporada és que no aconsegueix treure el màxim potencial de gols que anota. Els andalusos només n'han anotat 20, sent l'equip que menys gols ha marcat de tota la lliga EA Sports. De fet, de les principals 8 lligues europees, el conjunt dirigit per Pellegrino és l'equip que té una mitjana de gols per partit més baixa. D'altra banda, és el setè conjunt que ha encaixat més gols, amb 40.

Val a dir que en les tres temporades completes que porta a primera divisió, a la 29a jornada sumava més gols en contra que en la d'aquest any. És a dir, anota la meitat de gols que encaixa. De les 15 temporades del Cadis a primera divisió, en només 2 ha aconseguit marcar més gols que partits jugats i són la 1983-84, en què va marcar 36 gols en 34 partits, i la 1987-88, en què va marcar 47 gols en 38 partits.

Des que van pujar de categoria el 2020, el Cadis ha guanyat 32 partits i 14 els ha guanyat 1 a 0, és a dir, un 44% de les victòries. En definitiva, el principal problema del Cadis aquesta temporada és que no aconsegueix treure rendibilitat als gols que anota, a diferència d'altres temporades. Caldrà veure si el Cadis aconsegueix mantenir la categoria. Els andalusos hauran de disputar 9 finals per intentar un objectiu que avui dia sembla força complicat. Un triomf aquest cap de setmana davant del Granada seria fonamental en la lluita per la salvació.