Sergiño Dest, a un pas de quedar-se al PSV

El Barça, a punt de tancar la carpeta Dest: 10 milions d'euros

El lateral nord-americà ja té equip per a la temporada que ve i posarà punt final a la seva estada al Barça

Un dels grans mals de cap dels últims anys a Can Barça té noms i cognom: Sergiño Dest. Una setmana abans de la dimissió com a president de l'entitat catalana, Josep Maria Bartomeu va deixar tancat el fitxatge del lateral nord-americà. Venia de trencar-la a l'Ajax i, a poca edat, s'augurava com un dels futbolistes més prometedors del món en la seva posició.

La seva estada al Camp Nou no va començar del tot malament. Sergiño Dest tenia minuts i complia al flanc dretà culer. Tot i això, a poc a poc va anar disminuint el seu nivell i va perdre la titularitat al Barça; entre això i el seu alt salari, es va convertir en un clar objecte de venda.

Tot i això, cap equip semblava predisposat a pagar altes quantitats pel seu fitxatge i el lateral se'n va anar cedit, en primera instància, al Milà. A San Siro tampoc no va rendir i l'estiu del 2023, el Barça va haver de tornar a bregar amb el complex objectiu de buscar-lo nou equip per estalviar-se la seva elevadíssima fitxa, que no feia més que perjudicar la salut financera del club. Al final de la finestra de fitxatges, el PSV va sol·licitar la seva cessió i, com que cap altre equip va proposar un traspàs, a Joan Laporta no li va quedar cap altra que acceptar un altre préstec.

Dest va tornar a ser Dest a Eindhoven

Aquesta vegada, la seva cessió sí que ha donat fruits i al PSV ha pogut tornar a demostrar ser el gran futbolista que va ser anys enrere. L'elenc neerlandès va afegir una opció de compra de 10 milions d'uros a l'acord amb el Barça i estan per la tasca d'executar-la. Així ho va confirmar el director de futbol del club, Stewart, quan li van preguntar si compten amb el nord-americà per al proper curs: “tots dos són jugadors que ho han fet fantàstic per al PSV, puc dir que esperem que tots dos es quedin” (referint-se al també cedit Tillman).

"Dest és un lateral ofensiu que ens ajuda en la manera com volem jugar, pujant i baixant per la banda", ha afegit. La realitat és que l'encara jugador en propietat del Barça s'ha adaptat a la perfecció als dibuixos de Peter Bosz i ha estat titularíssim des dels primers dies. De fet, el tècnic neerlandès, que juga amb carrilers en comptes de laterals, ha aconseguit treure la seva millor versió tot i posar-lo al costat esquerre.

Ha jugat ja en 33 duels aquesta temporada i compta amb un saldo de 2 gols i 6 assistències. És una de les peces clau d'un PSV que s'encamina a conquerir la 25a Eredivisie.