Cholo Simeone, entrenador Atlètic de Madrid

L'opció de l'Atlètic de Madrid per al centre del camp és a la Sèrie A italiana

Un jove brasiler comença a despuntar a la regió de Llombardia i el Cholo Simeone somia amb el seu fitxatge

Als despatxos de l'Atlètic de Madrid ja comencen a preparar-se per actuar al proper mercat estival. S'acosta un estiu mogut al Civitas Metropolità, encara que la prioritat absoluta és la de contractar un centrecampista. I els matalassers ja han començat a moure els seus fils.

Koke i Pablo Barrios s'han quedat sols al centre del camp i el trivot requereix un altre integrant. El nivell de molts dels efectius de la medul·lar de l'Atleti és inferior al que se n'esperava. Sense anar més lluny, jugadors com Saúl o Rodrigo de Paul, que haurien de ser importants, han adquirit un rol més aviat secundari i ja són a la rampa de sortida del club.

Ara, Andrea Berta ja està treballant per poder trobar l'opció que encaixi millor en els esquemes del Cholo Simeone. I sembla que el favorit és Éderson Dos Santos, migcampista de 24 anyets de l'Atalanta.

Éderson Dos Santos, l'escollit

El futbolista brasiler va aterrar en territori transalpí l'estiu del 2022, quan la Salernitana va fer una forta aposta per ell. Amb una temporada en va tenir prou per cridar l'atenció dels equips capdavanters de la Sèrie A i el 2023 l'Atalanta va desemborsar més de 21 milions d'euros per aconseguir els seus serveis. I aquesta temporada ja ha pogut disputar 37 partits amb la Dea, on és titular indiscutible.

A més, el seu saldo de 6 punts i 1 assistència malgrat habitar a la demarcació de pivot demostra que Éderson Dos Santos és un migcampista molt complet. Més enllà de la seva faceta golejadora, el brasiler és un jugador corpulent, amb 1,83 metres d'alçada, que també té una notable habilitat a la passada. A més, pot jugar a qualsevol de les posicions de la medul·lar.

La seva joventut el postula com un dels migcentres més interessants i amb més projecció per a la pròxima dècada a Europa. Encara no ha pogut debutar amb la selecció brasilera, però, de ben segur, no trigarà a fer-ho. Sobretot, si s'acaba militant en un club top del Vell Continent com l'Atlètic de Madrid.

Be Surprised by Ederson in 2024!

Xifres i rivals

Evidentment, l'Atleti no és l'únic equip que s'hi ha fixat; els 'colchoneros' tindran com a principal rival per fitxar Éderson Dos Santos el Tottenham. Els Spurs són sempre un equip ardu de batre als despatxos, ja que Andrea Levy no sol tenir problema a obrir la xequera i invertir en fitxatges cars.

El valor de mercat actual del brasiler és de 30 milions, xifres que no suposen gaire problema per a l'Atlètic de Madrid. Tot apunta, doncs, que Éderson Dos Santos jugarà la temporada que ve a la capital d'Espanya o a la de Londres. El que és clar és que ja està preparat per fer el salt a un equip de primeríssim nivell.