Muntatge amb una imatge de l'Estadi Olímpic Lluís Companys a primer terme ia la cantonada superior esquerra l'escut del Manchester United

L'oferta del Manchester United per 2 futbolistes del Barça

A la Premier League hi ha molts diners i el Barça s'ho podria pensar

Joan Laporta i Deco ja estan començant a planificar el full de ruta a seguir el proper mercat estival. Tot i que encara resten tres mesos de competició, els directius blaugranes no volen que els agafi el toro a l'estiu i pretenen deixar tancada com més aviat millor la plantilla definitiva. Això és transcendental perquè no torni a passar el que ha esdevingut aquesta temporada, on gran part dels integrants del vestidor han rendit molt per sota de les expectatives i això, entre altres coses, ha provocat que el Barça es trobi en la situació en què es troba en aquests instants: pràcticament sense opcions de conquerir cap títol.

La situació financera culer és la que és i pot complicar massa la feina de confecció d'un planter ple de grans noms. Per aquest mateix motiu, Joan Laporta sap que, abans de tractar de pescar grans talents, ha de deixar escapar algun dels que resideixen actualment a la dinàmica del Barça.

Així doncs, no descarta estudiar les ofertes que arribin per algun dels grans jugadors. Entre ells, per exemple, Frenkie de Jong i Ronald Araujo, que han cridat l'atenció d'un Manchester United que podria ingressar a les arques econòmiques de l'entitat catalana fins a 120 milions de lliures -141 milions d'euros al canvi- per tots dos.

Ronald Araujo està disputant una temporada una mica agredolça. El seu curs passat el va tancar amb una nota d'excel·lent, sent determinant en les accions defensives, amb una destresa sobrenatural en situacions on el Barça no disposava de la possessió a favor seu. La seva joventut el proclamava com un central de molts anys per a la defensa culer. Tot i això, la baixada d'aquesta temporada és notable i, tot i que no està sent el pitjor a la parcel·la defensiva, sí que és la que té més cartell i la que, per tant, pot protagonitzar una venda més cabalosa.

De Jong makes Football Look so Easy

Una cosa semblant ha passat amb Frenkie de Jong. El neerlandès ja acumula diverses campanyes en dubte, amb un nivell una mica irregular i llunyà al d'aquell jove centrecampista que prometia tan bon futbol. De fet, diverses vegades s'ha plantejat una possible sortida. Tot i això, ell sempre ha tingut clar que volia quedar-se al Barça.

La situació podria haver canviat aquest mateix any. Tot i que ha signat partits extraordinaris, aquests han estat més aviat puntuals i les prestacions generals segueixen sense ser les que s'esperaven. A més, l'ex de l'Ajax ara sembla que està més disposat a canviar d'aires i, en aquesta línia, si arribés una oferta atractiva, tant club com futbolistes estarien per acceptar-la. I més, si és tan quantiosa com la que proposa el Manchester United.

Els 'Red Devils' es preparen per espantar

El Manchester United està plantejant un estiu de molta despesa amb la finalitat principal de confeccionar una plantilla temible que els permeti poder lluitar per conquistar la Premier League, cosa que no passa des del 2013. Els Red Devils volen tornar a ser aquell equip poderós que semblava com a candidat imprescindible per guanyar qualsevol competició en què participés. Actualment resideixen a la sisena plaça de la lliga anglesa, fora, de moment, de llocs europeus.

A més, cal recordar la gran garrotada que van patir a la Champions League, on van acabar últims del grup A, per sota de Bayern, Copenhaguen i Galatasaray.