Chen Yansheng amb l'escut del RCD Espanyol darrere

El primer fitxatge que el RCD Espanyol té al cap per a la temporada 2024/2025

L'entitat periquita ja treballa per reforçar-se el proper mercat estiuenc malgrat la complexa situació financera

Corren temps realment regirats al RCD Espanyol. Tot i que els catalans van començar el curs en una dinàmica estupenda, ubicant-se als llocs capdavanters de la classificació, el seu nivell va anar decaient a poc a poc. Actualment, de fet, habiten a la cinquena posició, a sis punts del líder , i estan afrontant una dinàmica realment complexa.

La qüestió és que, encara que puntualment aconsegueixen vèncer, no convencen mai. L'arribada de Luis Miguel Ramis a la banqueta periquita no sembla haver suposat un punt d'inflexió a l'Espanyol, més aviat al contrari. Per aquest mateix motiu va sorprendre enormement que l'entitat barcelonina no fes cap fitxatge al mercat hivernal .

La situació financera del club és complexa i Chen Yansheng no sembla estar gaire disposat a fer cap esforç econòmic. Per tant, encara que sí que es va produir interès per algun futbolista, no es va arribar a produir cap fitxatge al gener. Tot i això, l'home desitjat a l'hivern, Manu Trigueros, segueix formulant com a candidat principal per reforçar la medul·lar periquita el curs vinent.

L'interès a Manu Trigueros

El factor diferencial a l'estiu serà que el talaverà ja haurà acabat el contracte amb el Vila-real i que, per tant, la seva incorporació no costaria res al RCD Espanyol . Això sí, perquè el centrecampista pugui arribar a Cornellà, sembla fonamental que els periquitos aconsegueixin l'ascens. Si no ho fan, Manu Trigueros s'ho podria replantejar i començar a valorar altres propostes, si és que li arriben.

El que és evident és que Manu Trigueros no renovarà amb el Vila-real i que, per tant, aquesta és la seva darrera temporada a l'estadi La Cerámica . De fet, no està disposant de gaire protagonisme i amb prou feines ha pogut participar en 729 minuts, distribuïts en 18 partits. Això sí, ha vist porteria tres vegades, més que cap centrecampista titular de l'Espanyol.

Com a dada curiosa, cal destacar que Manu Trigueros va invertir un any de la seva etapa formativa a les categories inferiors del Barça. A la 2007/08 va jugar al Juvenil 'B' de l'elenc blaugrana i ara, 17 anys més tard, podria vestir l'elàstica del seu rival provincial. El talaverà té 32 anys i encara és a temps de signar un parell de temporades a un alt nivell.

Manu Trigueros: fútbol, valores y una admirable normalidad

L´altre objectiu de l´Espanyol

A més de la sala de màquines, el director esportiu periquito, Fran Garagarza, està intentant trobar algú que també pugui reforçar el lateral esquerre. Un dels noms que figuren a la llista del directiu és Pep Chavarría, del Rayo Vallecano. El defensor, nascut a Figueres, veuria amb bons ulls tornar a la seva Catalunya natal, encara que la seva incorporació a les files del RCD Espanyol no s'augura especialment senzilla.

El català té contracte amb l'equip de Vallecas fins al 2027 i l'equip blanc-i-blau no es pot permetre plantejar un fitxatge massa abundant. Per tant, l'opció que s'adapta a la situació actual és proposar una cessió. Com que Pep Chavarría tampoc està disposant de protagonisme al Rayo Vallecano, els madrilenys podrien acceptar.