Jugadors del València abans de disputar un partit

Ofensiva del Girona per un jugador del València: Primera oferta rebutjada

El Manchester City també hi estaria implicat

El Girona ha iniciat una ofensiva per fitxar Javi Guerra, jove talent del València, però s'ha trobat amb un primer obstacle: el rebuig de l'oferta inicial presentada al club che. La sortida d'Aleix García al Bayer Leverkusen ha generat la necessitat a Montilivi de fitxar un talentós mitjapunta.

Javi Guerra, de 21 anys, ha tingut una temporada de confirmació a la 2023/24 després de la seva irrupció a la 2022/23. Amb 40 partits disputats, quatre gols i una assistència, el valencià ha demostrat ser un dels jugadors més prometedors de LaLiga. La seva capacitat per manejar la pilota, visió de joc i versatilitat al centre del camp l'han convertit en un objectiu cobejat per a diversos equips europeus. Tot i això, el València ha deixat clar que no serà fàcil deixar-lo anar, especialment després de rebutjar la primera oferta del Girona, que rondava els 15 milions d'euros.

O 20 o res

El València, en una situació financera complicada, necessita donar sortida a jugadors per equilibrar els comptes, però no està disposat a desprendre's de Javi Guerra sense rebre una compensació adequada. El club che valora el jugador al voltant de 20 milions d'euros. A més, cal recordar que el 30% de qualsevol venda futura del futbolista aniria a parar al Vila-real, complicant encara més les negociacions.

Per la seva banda, el Girona, dirigit per Míchel, considera Javi Guerra com un substitut ideal per a Aleix García, que ha estat clau en l'esquema tàctic de l'equip, però ja se n'ha anat al Leverkusen. L'estil de joc de Guerra, amb la seva habilitat per trencar línies i contribuir tant en defensa com en atac, encaixaria perfectament al sistema del Girona. El projecte dels albirojos, que inclou la participació a la Champions League i un enllaç proper amb el Manchester City, és un atractiu significatiu per a Guerra.

Tot i això, el '8' del València no té cap voluntat d'abandonar el València. Està còmode a Mestalla, l'estadi que el va veure debutar i funciona a la perfecció amb la doctrina del Pipo Baraja. Però, alhora, és conscient que el club necessita vendre i que ell és un dels jugadors amb més cartell de la plantilla, amb Mamardashvili o Mosquera.

Si la negociació per Guerra no prospera, el Girona té altres alternatives al cap. Noms com el de Monchu del Real Valladolid, Aimar Oroz d'Osasuna i Gonzalo Villar, actualment en el Getafe, estan sent considerats com a possibles reforços per al centre del camp. Aquestes opcions reflecteixen la intenció del club d'assegurar talent jove i de qualitat per continuar competint al nivell més alt.