Jon Aramburu, jugador de la Reial Societat

L'estratègia de la Reial Societat per vendre Jon Aramburu

És el tercer en discòrdia al lateral dret

La Reial Societat està considerant la sortida de Jon Aramburu a causa de l'excés de jugadors a la posició de lateral dret. Amb Hamari Traoré com a titular indiscutible i Álvaro Odriozola com el seu suplent, el jove talent de 21 anys es troba en una situació complicada malgrat les seves destacades actuacions a la temporada 2023/2024 ia la recent Copa Amèrica.

Aramburu ha demostrat el seu potencial tant al seu club com a la selecció veneçolana, però Imanol Alguacil el considera prescindible a causa de la saturació de jugadors en la seva posició. L'última temporada, Aramburu va participar en 15 duels amb el primer equip (i 17 amb el filial), aportant solidesa defensiva i velocitat a les transicions, encara que el seu temps de joc va ser limitat per la competència interna.

El contracte de Jon Aramburu amb la Reial Societat s'estén fins al 2027, cosa que col·loca el club en una posició favorable per negociar el seu traspàs. S'espera que la venda pugui generar fins a 10 milions d'euros, una quantitat significativa que pot ser reinvertida en altres àrees de l'equip. Tampoc no es descarta una cessió.

La Copa Amèrica, l'aparador perfecte

L'interès de diversos clubs europeus a Aramburu s'ha incrementat després de les seves impressionants actuacions a la Copa Amèrica 2024, on va ajudar Veneçuela a assolir les rondes finals, destacant per la seva capacitat de recuperació i la seva precisió a les passades.

La decisió de vendre Aramburu també respon a la necessitat d'equilibrar la plantilla i assegurar que els jugadors amb més projecció, en aquest cas Hamari Traoré, tinguin l'oportunitat de desenvolupar-se plenament. Tot i que l'afició valora el potencial d'Aramburu, la direcció tècnica considera que una sortida seria el més beneficiós per a totes les parts involucrades.

A més, la situació d'Álvaro Odriozola juga un paper crucial en aquesta estratègia. Si Odriozola troba un nou destí, Aramburu podria tenir una oportunitat de quedar-se i lluitar per un lloc, però ara com ara, l'opció més probable és la sortida del club. L'ex del Reial Madrid, de moment, no ha rebut cap oferta.

La Reial Societat ha mostrat en el passat la seva habilitat per gestionar eficaçment els seus recursos i la possible venda de Jon Aramburu s'emmarca dins aquesta filosofia. La capacitat del club per identificar talents emergents i maximitzar el seu valor al mercat de fitxatges ha estat una constant, i el veneçolà sembla ser el següent en aquesta llista d'operacions estratègiques.