Arturo Vidal en una roda de premsa quan encara jugava amb el Barça

Nou equip d'Arturo Vidal als 36 anys

L'exfutbolista del FC Barcelona esgota els últims anys de la seva carrera encara que no vol anar a Qatar

Diuen que els vells rockers no moren mai. Una frase que encaixa perfectament amb Arturo Vidal. El migcampista xilè de 36 anys ha fitxat pel Colo-Colo procedent d'Athletic Paranaense a cost zero. Després de passar per Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern Munic, Barça, Inter, Flamengo i Athletic Paranaense, Arturo Vidal torna al club que el va fer debutar la temporada 2005. Vidal té un contracte d'un any, que finalitzarà el 31 de desembre del 2024.

El seu últim any ha estat més aviat fluix i al seu últim equip amb prou feines va jugar 9 partits oficials. A la seva terra natal espera recuperar sensacions per ser un dels puntals del mític equip xilè en què també han jugat, entre altres, Iván Zamorano.

Els aficionats del FC Barcelona en guarden un molt bon record. És un futbolista que es va fer voler encara que només va estar dues temporades al Camp Nou. Va disputar un total de 96 partits oficials marcant 11 gols i realitzant 11 assistències.

Una llarga trajectòria

Arturo Vidal és un futbolista amb una gran personalitat dins i fora del camp. Nascut el 22 de maig de 1987 a Santiago, Xile, la seva passió pel futbol es va manifestar des de molt jove, cosa que el va portar a començar la seva carrera futbolística a les files de Colo-Colo, el club més antic del seu país. Club a què ara ha tornat. Amb aquest equip, Vidal va començar a forjar la seva llegenda, guiant-los a la conquesta de dos campionats de lliga a la primerenca edat de 19 anys.

La carrera professional de Vidal es va enlairar quan es va traslladar a Europa per jugar al Bayer Leverkusen el 2007. Al club alemany, el seu esperit combatiu i la seva disposició a guanyar es van fer evidents, anotant 15 gols en 117 partits de la Bundesliga. Després de quatre temporades a Leverkusen, Vidal es va traslladar a la Juventus el 2011, on el seu talent per marcar gols es va intensificar, especialment des de situacions de pilota parada, convertint-se en un dels migcampistes amb millors xifres d'anotacions de la Sèrie A.

REDEBUT de ARTURO VIDAL en COLO COLO - 27/01/2024 - El retorno del REY

Durant la seva carrera, Vidal ha jugat per a alguns dels clubs més prestigiosos d'Europa, incloent-hi Bayern Munic, on va continuar acumulant títols, i Barcelona. A nivell internacional, ha estat una peça clau de la selecció xilena, contribuint a la victòria a les edicions de la Copa Amèrica de 2015 i 2016.

Vidal és conegut com "El Guerrero" a causa del seu estil de joc enèrgic i agressiu, així com per la seva ètica de treball incansable al camp. Aquestes característiques li han guanyat el respecte dels aficionats i han estat fonamentals per als èxits dels equips en què ha jugat. A més de la seva impressionant resistència i habilitats tècniques, Vidal destaca per les seves fortes entrades, la seva precisió a les passades i la seva capacitat per anotar gols.

Una forta personalitat més enllà del futbolístic

A més del seu llegat al camp, Vidal és conegut pels seus elaborats tatuatges, que cobreixen els seus braços i tors, cadascun amb un significat personal. També és famós pels seus cridaners i de vegades controvertits pentinats, que reflecteixen la seva confiança i personalitat única.

Fora del camp, Vidal ha participat en iniciatives filantròpiques i és un amant de la música. A nivell personal, és un home de família i la seva vida privada genera tant interès com els seus èxits professionals