Noah Darvich a un camp d'entrenament del FC Barcelona

Noah Darvich, alemany com a Flick: Anàlisi del tapat del Barça

Flick trucarà el 10 de juliol per començar la pretemporada amb el primer equip al jove prometedor alemany: Noah Darvich

Com ja us vam comentar en aquest mitjà fa uns mesos , el Barça tenia confiança en el jove alemany, que tot i no ser un fix per a Márquez, després de l'arribada de Flick, compatriota alemany, tindrà la seva oportunitat com molts altres jugadors del planter.

Curiositats sobre Noah Darvich

El jove alemany nascut a Friburg, es va formar com a futbolista a les categories inferiors del SC Freiburg, arribant al club amb 11 anys. Després d'anar escalant pel planter del conjunt alemany, a la temporada 22-23 va jugar en categoria juvenil, anotant 8 gols i repartint 5 assistències. Al maig de 2023, es proclama campió de l'Europeu sub 17 , essent capità i figura de l'equip, inclòs a l'equip ideal del torneig. És aquí quan crida l'atenció de grans clubs i el Barça truca a la porta.

La seva temporada al Barça

El Barça oficialitza l'estiu passat la incorporació del jove alemany procedent del Freiburg a canvi de 2,5 M d'euros, perquè s'incorpori al Barça Athletic. Signa un contracte fins al 2026 amb una clàusula de 1.000 M d'euros.

Els seus inicis al filial blaugrana són una mica complicats ja que ve d'un altre país, un altre idioma i una altra cultura. Al principi juga poc, no entra als plans de Rafa Márquez com a titular però a principis de 2024 enganxa diversos partits de titular.

La seva temporada acaba sent discreta quant a números i participacions, però gent que ho ha vist a Alemanya i en categories inferiors afirmen que té molt més potencial del que ha mostrat aquesta temporada. I qui sap si amb un entrenador de la seva mateixa nacionalitat podria trobar un bon hàbitat per mostrar les seves millors condicions i fer aquest salt que se n'espera. Per descomptat és una aposta a futur del club amb una inversió baix risc.

El seu possible encaix amb Flick

Darvich és un interior alt, fa 1,84, amb bon toc de pilota i arribada a àrea. La seva posició ideal és la de mitjapunta, per darrere del 9. En aquesta posició en aquest Barça hi ha acumulació de jugadors ja que hi ha Ilkay Gundogan, un altre alemany que el pot ajudar i aconsellar força bé.

I també hi ha Pedri, que aquests partits amb la selecció ho estem veient d'enganxament darrere del 9. El sistema que vol Flick és un doble pivot, dos extrems verticals i un enganxall darrere del punta. Per descomptat que Darvich no ho tindrà fàcil perquè hi ha overbooking en aquesta posició però sí que voldrà demostrar que mereix una oportunitat a l'equip dels seus somnis com ell va definir en múltiples ocasions.

Noah Darvich, igual que molts altres jugadors del planter i gent del filial, estarà citat per al 10 de juliol i començar la pretemporada. Cal veure si causa bones sensacions i Hansi Flick decideix emportar-se'l a la gira per terres americanes on el Barça s'enfrontarà a equips de talla mundial com Madrid, Manchester City o Milà.