Peter Federico i possible nou fitxatge del Getafe procedent del València

El Getafe tanca Peter Federico i ara vol una perla del València

L'elenc madrileny segueix molt actiu al mercat

El Getafe ha tancat recentment el fitxatge de Peter Federico, jove extrem del Reial Madrid que havia estat cedit al València. Tot i això, els moviments de l'equip madrileny no s'aturen aquí, ja que ara tenen la mira posada en Declan Frith, una promesa del planter del València.

Peter Federico, que ha signat amb el Getafe fins al 2028, és un extrem dret conegut per la seva habilitat i rapidesa. Durant la cessió al València la temporada passada, va jugar 18 partits, on va mostrar centelleigs del seu talent, encara que no va poder assegurar una continuïtat a causa de la competència a l'equip. El seu fitxatge pel Getafe representa una aposta pel seu potencial i un desig de consolidar-se a LaLiga sota la direcció de José Bordalás.

El València va tenir l'oportunitat de signar de manera definitiva l'atacant de la República Dominicana, ja que en el seu acord de préstec amb el Reial Madrid van incloure una opció de compra de 2 milions. Tot i això, els valencianistes no estaven disposats a pagar tant, encara que sí que els interessava seguir comptant amb el jugador. Al final no han pogut fer res i s'ha acabat marxant al Getafe.

Segon 'robatori' al València en pocs dies

Ara, l'elenc blau està intentant fitxar Declan Frith, un jugador de gran projecció que ha atret l'atenció de diversos clubs. Frith, un talentós atacant, ha tingut una actuació destacada amb el València Mestalla; arribo a la capital del Túria el passat estiu procedent d'Anglaterra (va passar per les pedreres de Chelsea i Aston Villa). A la temporada 2023/2024, va jugar 14 partits amb el filial, anotant un gol i brindant cinc assistències.

L'interès del Getafe a Declan Frith és comprensible, tenint en compte que l'equip madrileny busca enfortir la plantilla amb joves talents que puguin adaptar-se al seu estil de joc i aportar frescor. El futbolista anglès, amb la seva habilitat per jugar tant de migcampista com d'extrem, encaixa perfectament en aquesta visió. La incorporació de Frith al Getafe no només afegiria qualitat a l'equip, sinó que també oferiria opcions tàctiques addicionals a Bordalàs.

Les negociacions entre el Getafe i el València per Declan Frith estan en fase preliminar, però l'interès del Getafe és ferm. Frith té contracte amb el València fins al 2025, i encara que el club che valora el seu talent, podria estar disposat a negociar si es presenta una oferta adequada. Altres clubs també han mostrat interès a Frith, especialment anglesos, encara que la prioritat del jugador, segons el MARCA, és la de quedar-se a Espanya.

El Getafe ha demostrat en els darrers anys una capacitat notable per identificar i atraure joves promeses. La possible arribada de Declan Frith al Getafe seria un reflex més d'aquesta estratègia. Frith podria seguir els passos d'altres joves que han trobat al Getafe un lloc per desenvolupar-se i brillar a LaLiga.