Muntatge amb l'estadi de Montilivi, amb Michel Sánchez al centre de la imatge, l'escut del Girona FC a dalt a l'esquerra i un cercle difuminat a dalt a la dreta

El NO d'un club portuguès al Girona pel fitxatge d'un futbolista

El club lusità rebutja l'oferta del Girona FC per aconseguir els seus serveis

El Girona FC treballa intensament per armar una plantilla que pugui competir, per primera vegada a la seva història, a la propera edició de la Champions League. Quique Cárcel està intentant mantenir el bloc de l'any passat, així com sumar alguna incorporació que reforci l'equip.

No en va, ja se sap que molts dels futbolistes de l'equip català tenen ofertes de grans clubs d'Europa. I la continuïtat del grup al 100% no està garantida. El club gironí és conscient que el seu pitxitxi, Artem Dovbyk té moltes ofertes sobre la taula i la seva continuïtat no està assegurada.

Dobvyk s'ha destapat com un devorador d'àrees en una campanya superlativa, en què ha anotat 24 gols i ha brindat 8 assistències. Uns números que, tot i tenir contracte fins al juny del 2028, han disparat totes les alarmes. I davant la possibilitat de l'adéu de l'ariet ucraïnès, el Girona ja ha fet una oferta formal per al possible substitut.

L'Sporting de Braga no accepta l'oferta per Abel Ruiz

Segons ha revelat @maisfutebol, el club portuguès ha rebutjat l'oferta del Girona pel seu davanter centre de 9 milions d'euros més variables. El quadre lusità estaria demanant un preu, segons concreta el portal de notícies, de 15 milions d'euros per concretar el traspàs.

No en va, i segons apunta Albert Isern a l'Esportiu de Girona - en una piulada que recull Miquel Costa - que, tot i rebutjar la primera oferta del club català, totes les parts estan predisposades a continuar negociant sobre el possible traspàs d'Abel Ruiz.

Una xifra que el Girona haurà de valorar molt bé, i factors com ara una possible venda de Dobvyk podrien facilitar l'operació. Però ara mateix, les negociacions pel davanter valencià de 24 anys estan en marxa.

Abel Ruiz, i la seva capacitat de definició

Abel Ruiz és un producte del planter del Barça, amb el qual no va arribar a debutar mai al primer equip. Amb 68 partits al filial blaugrana i 8 gols, Abel Ruiz posava rumb a Braga la temporada 2019/2020. El seu rendiment a Portugal ha anat de menys a més.

Amb l'Sporting de Braga ha culminat una de les seves millors campanyes, ja que aquest any ha anotat 6 gols i ha donat 2 assistències als 30 partits que ha disputat. El seu contracte amb el quadre lusità acaba el 202 , i si ningú paga els 15 milions d'euros seguirà una temporada més a Braga.

Però Abel Ruiz crida l'atenció a Girona pel seu perfil futbolístic. Ruiz pel seu joc fora de l'àrea, la seva enorme intel·ligència en els moviments d'esquena i la seva qualitat associativa. Defineix i culmina les accions, però també genera i fa jugar els altres companys que l'acompanyin en el joc ofensiu.

Abel Ruiz | Skills and Goals | Highlights

Un rol molt important per a un Girona que sol jugar amb possessió de pilota i on els davanters no solen gaudir de grans espais. En aquest sentit, la capacitat de jugar entre línies com Ruiz i de teixir bones associacions abans de definir la jugada són vitals.

Amb la incògnita del futur de Dobvyk i de com poden prosperar les negociacions per Abel Ruiz, Quique Cárcel haurà de continuar intensificant les gestions als despatxos de Montilivi en un mercat de fitxatges que s'acosta llarg i complicat.