Muntatge amb l'estadi de la Romareda, Adrián Liso al centre i l'escut del Real Zaragoza a dalt a l'esquerra

Cop d'efecte del Real Zaragoza amb Adrián Liso

El club aragonès fa una maniobra per assegurar-se un dels seus projectes de futur

El Reial Saragossa s'ha convertit en una de les pedreres més prolíferes del futbol espanyol els darrers anys. Jugadors com Diego Rico, Jesús Vallejo o Ander Herrera han tingut unes carreres d'èxit. Aquests noms s'uneixen a futbolistes de present com el central Alexandre Francès o el davanter Iván Azón.

Després de la firma de Víctor Fernández com a nou entrenador del primer equip el pla de ruta del primer equip ha fet un tomb important. El tècnic nascut a Saragossa és recordat per les seves grans gestes a La Romareda, destacant la sisena plaça que va aconseguir a primera divisió el 2006 i que li va donar accés a Europa .

I és que a la quarta aventura de Víctor Fernández a La Romareda s'està veient com el tècnic aragonès està apostant, clarament, pels joves talents. I un d'ells, d'una precocitat innata, li va obrir les portes només fer-se amb les regnes de l'equip el mes de març passat: Adrián Liso .

El Saragossa vol lligar a Liso

El jove del planter del Saragossa va debutar, amb només 19 anys, el 17 de març passat en la derrota per 0 a 1 contra l'Espanyol. Des de llavors Liso ha acumulat 21 partits en què ha anotat 3 gols. Víctor Fernández va apostar per ell ràpidament i el club ho veu com una peça fonamental per armar un equip que opti a tornar a primera.

Adrián Liso VS Brea

Liso té contracte amb el Saragossa fins al juny del 2027 i, segons el Gol Digital, el club vol blindar-lo amb una fitxa de primer equip , que comportarà un augment considerable del sou, i un contracte multianual. Tot això després de les excelses actuacions de Liso que han encès les sirenes als grans clubs.

Ja al març, amb l'arribada de Víctor Fernández, el Reial Saragossa va renovar Liso fins al 2027 i va establir una clàusula de rescissió de 2 milions d'euros per la jove perla traça.

L'acord entre les dues parts ja incloïa una opció per a l'entitat de prorrogar l'enllaç durant tres anys si l'extrem pujava al primer equip. És a dir, si Liso arriba aquest esglaó el 2026, el Saragossa podria executar en aquell moment una renovació fins al 2029. Però sembla que actualment aquest acord no acaba d'assegurar la continuïtat de Liso.

Liso, un dels anhels del Barça

I és que ja fa mesos que el Barça segueix la pista a l'extrem esquerre del Reial Saragossa. Un interès a què s'ha sumat, posteriorment, el Reial Madrid. Llis és vist com un dels grans talents de futur que podria aportar un plus de qualitat a les seves plantilles.

El Barça es va fixar en el jove del planter saragossista pel seu talent individual que explota a les mil meravelles per la banda esquerra. Un sector del camp on Liso gaudeix d'una capacitat de desbordament per fora, amb pilota o sense, per posar centres a l'àrea i que combina amb un remat demolidor amb la cama esquerra.

L'encaix de Liso al Barça

Al Barça l'arribada de Liso és vista amb molt bons ulls, ja que ocuparia el flac esquerre de l'atac, que ara mateix està vacant. Ni Ferran Torres, que és al mercat, ni Raphinha i Joao Félix que no han tingut continuïtat, són fixos.

Així doncs, Liso és vist com un talent precoç que podria aportar desbordament exterior combinat amb una banda dreta on Lamine Yamal sol perfilar-se cap al centre per buscar el seu copejament amb cama dreta.

La pilota és a la teulada del Reial Saragossa, que haurà de donar celeritat a la renovació de Llis que el pugui blindar de possibles clubs que pretenguin usurpar-li una altra de les perles que ha tret el planter de la Romareda.