Nico Williams, jugador de l'Athletic

Nico Williams tancat: Quan l'anunciarà el Barça?

L'extrem de l'Athletic Club, Nico Williams, és el principal objectiu del Barça en aquest mercat d?estiu

Per tots és sabut que el Barça està realment interessat en el fitxatge de Nico Williams. Això és perquè el club té la necessitat de trobar un extrem esquerre capaç de convertir-se en l'amo i senyor d'aquesta banda esquerra, i el talentós extrem basc compleix tots els requisits.

L'origen de l'interès del Barça

Era el mercat d'estiu del 2023, el Barça es trobava en una situació financera complicada, però venia d'aconseguir un meritori doblet compost per la Lliga i la Supercopa d'Espanya amb exhibició a la final contra tot un Reial Madrid. Tot això a les ordres de Xavi, que era qui havia aconseguit projectar una mica de llum entre tantes ombres. Aleshores, Ansu Fati ja havia patit diverses lesions importants i ja no es mantenia la confiança cega en ell com per prendre aquesta banda esquerra del FC Barcelona com es tenia anteriorment.

És aquí on entra en joc el nostre protagonista, Nico Williams. L'extrem espanyol tenia contracte amb l'Athletic de Bilbao fins al 2024, per la qual cosa el Barça es trobava davant l'oportunitat de fer un fitxatge de gran potencial i amb molt de futur com a agent lliure en un moment idoni per fer un fitxatge d'aquestes característiques tenint en compte la situació financera que travessava el club. Aleshores, Mateu Alemany, el predecessor de Deco, es va posar fil a l'agulla per aconseguir el fitxatge de Nico Williams.

Negociacions amb Nico Williams

Mateu Alemany li va mostrar el projecte esportiu on el jugador basc seria una peça important, mentre que al seu torn, l'Athletic de Bilbao es trobava posant tota la carn la graella per aconseguir la seva renovació. Després de mesos de negociacions, l'extrem espanyol va arribar a un principi d'acord verbal amb el club blaugrana. Tot semblava anar bé, però no estava tot tancat.

Finalment, després de diverses setmanes de pressió de l'entorn de l'Athletic i de la família del jugador sumat a la sortida de Mateu Alemany, va acabar desembocant en una renovació el desembre del 2023 fins al 2027 però amb una clàusula assequible de 58 M. D'aquesta manera, podia sortir més endavant a un club top, però deixava prou milions a un club que li va donar tot a la seva família.

El Barça insisteix en Nico Williams

Ens trobem a principis 2024 i el Barça segueix mantenint aquest a la banda esquerra que ningú ha pogut omplir, la situació financera és força millor uns mesos després gràcies al bon fer de la directiva, que obre la possibilitat a un fitxatge de renom. El problema rau en la gran inflació que afecta el mercat de fitxatges, ja que com podem observar fitxatges top com Kvaratskhelia o Rafael Leão es troben per sobre dels 100 milions , que els converteix en fitxatges prohibitius per als comptes del club culer.

És en aquest punt on el club es fixa en Nico Williams, jugador que ja havia mostrat predisposició per unir-se al club blaugrana i seria una gran oportunitat de mercat a causa de la seva clàusula de 58 milions. En aquell moment hi havia certs dubtes entre part de la directiva, però amb el pas dels mesos va acabar havent-hi unanimitat pel seu fitxatge.

Durant aquesta temporada, Nico Williams ha marcat 9 gols i ha repartit 20 assistències entre el club i la selecció, dades que parlen increïblement bé del seu rendiment esportiu. A més, hi ha un altre punt a favor que acosta a l'extrem i és la bona relació que hem pogut observar amb alguns companys que comparteixen selecció amb ell com Pedri, Lamine Yamal o Fermín.

Quan es dirà oficialment?

Finalment, va caldre tornar a negociar amb Nico Williams ja que actualment no es tracta d'un jugador amb molt de potencial sinó que ja és un jugador consolidat i indiscutible en un dels millors clubs espanyols i en una de les millors seleccions del moment. Actualment, Nico Williams és un dels millors extrems del món i això l'ha portat a aconseguir l'interès d'altres grans clubs com el Chelsea.

Després de mesos de negociacions amb el jugador i el seu entorn, podem confirmar que Nico Williams ha arribat a un acord amb el Barça. Després de l'Eurocopa, en el mateix moment que el Barça anunciï els diversos acords que té pendent i faci les vendes oportunes, farà el pagament de la seva clàusula i així es convertirà en nou jugador del FCBarcelona.