Un ocell groc és a terra amb les banderes de Portugal i França a la part inferior de la imatge.

El lloro de Conjunto Indálico es converteix en el nou Pop Paul

Encertarà també als partits d'avui?

El Pop Paul es va convertir en una de les figures més insòlites i estimades durant la Copa Mundial de la FIFA 2010. Nascut el gener de 2008 al Sea Life Centre d'Oberhausen, Alemanya, Paul era un pop comú que va aconseguir fama mundial a causa de la seva increïble habilitat per predir els resultats dels partits de futbol.

La fama de Paul va començar quan els cuidadors de l'aquari van notar el seu comportament peculiar en predir els partits de la selecció alemanya. La mecànica era simple: es col·locaven dues caixes de menjar al seu tanc, cadascuna decorada amb la bandera dels equips contrincants. Paul triava una caixa, i l'equip representat per aquesta caixa era considerat la seva predicció per al guanyador del partit. El més sorprenent va ser l'alta taxa d'encerts del pop, cosa que el va portar a una ràpida popularitat mediàtica.

Durant la Copa Mundial del 2010, Paul va predir correctament els resultats de tots els partits d'Alemanya, incloent la seva derrota a les semifinals contra Espanya. La seva capacitat predictiva no es va limitar només als partits d'Alemanya; també va encertar el guanyador de la final entre Espanya i els Països Baixos, consolidant la seva reputació com un oracle del futbol.

La metodologia de Paul va generar debats sobre si les eleccions eren purament casuals o si realment tenia algun tipus d'intuïció especial. Mentre que els científics i els experts en comportament animal es van inclinar per l'explicació de l'atzar, molts aficionats i mitjans de comunicació es van lliurar a la màgia del misteri que envoltava Paul.

Després del mundial, Paul va continuar sent una figura popular fins a la seva mort a l'octubre del 2010. A la seva memòria, l'aquari d'Oberhausen va erigir un monument, i el seu llegat perdura com un dels fenòmens més curiosos i encantadors de la història dels esports.

El Pop Paul ja té successor

El lloro del Conjunt Indàlic ara vol agafar-li el relleu. Conegut per les seves habilitats per predir resultats de partits de futbol, ha guanyat popularitat recentment en encertar – i no és la primera vegada – els resultats dels dos primers partits de quarts de final de l'Eurocopa 2024.

En els primers enfrontaments, Espanya va superar Alemanya després d'un gol de Mikel Merino al minut 119. En el segon partit, tot es va decidir als penals, sent França l'equip guanyador.

El lloro de Conjunto Indálico, que va predir correctament tots dos resultats, ja genera comparacions amb altres animals oracles famosos com el Pop Paul. La seva capacitat per predir els resultats ha afegit un element lúdic i de misteri a la ja emocionant Eurocopa 2024. La pregunta és... serà capaç d'encertar també l'Anglaterra-Suïssa i els Països Baixos-Turquia d'avui? Aquestes són les seves prediccions: