Els jugadors del Mallorca celebrant un gol

El Nàpols vol un futbolista del Mallorca

Els bermellons podrien recaptar diversos milions amb la venda d'un dels seus grans efectius

Temporada històrica la que estan vivint a Son Moix. Tot i que a LaLiga les coses no estaven funcionant del tot bé, el Mallorca retornava moltíssim temps després a la final de la Copa del Rei. Van caure a la tanda de penals contra l'Athletic Club, però es van guanyar els elogis de tota la comunitat futbolera.

La seva gran actuació a la competició copera ha cridat l'atenció també dels observadors d'equips estrangers. Per això, s'augura un estiu mogut als despatxos de La Palma de Mallorca, on preveuen rebre diverses ofertes pels seus futbolistes. Una que podria arribar en els pròxims dies és una procedent ni més ni menys del vigent campió de la Sèrie A.

El Nàpols està molt interessat a fitxar una de les pedres angulars de l'equip del Vasco Aguirre. Samú Costa, als seus 23 anys, està signant una temporada de moltíssim nivell i el pròxim estiu ja podria fer un salt en la seva carrera.

Samú Costa, direcció Napoli

Tot i l'èxit rotund del curs passat, en què l'equip napolità va tornar a conquistar la Sèrie A després de 33 anys de sequera, aquest any no està resultant gens senzill a l'Stadio Diego Armando Maradona. Es troben en aquests moments fora de llocs europeus i, a més, no van poder superar els vuitens de final de la Champions League.

A la Sèrie A han rebut 38 gols en 31 partits disputats, sent el desè equip amb pitjors números en aquest registre. Són set més que tots els que van encaixar la temporada passada; i això, per a un equip que tant interès posa en les tasques defensives, són males notícies. Els fitxatges del Nàpols a l'estiu s'auguren imprescindibles per tornar a la seva actitud defensiva inexpugnable.

Per això, els directius del Nàpols ja estan per la feina de tractar de trobar jugadors de tall defensiu que puguin millorar aquesta faceta de l'equip de cara als pròxims anys. En aquesta tessitura, s'han fixat en Samú Costa, un centrecampista de contenció amb una agressivitat tremenda i amb una actitud sempre impertèrrita. El portuguès no tem anar al xoc i sempre juga a la vora del reglament, encara que sense superar els límits; un jugador que encaixa a la perfecció amb la idiosincràsia del futbol italià.

Els números del fitxatge de Samú Costa

Samú Costa va aterrar a les Balears l'estiu passat després que el Mallorca invertís 3 milions d'euros per l'exjugador de l'Almeria. En l'actualitat, el portuguès compta amb un valor de mercat de 8 milions d'euros, xifres que el Nàpols pot assumir. Tot i que de la quantitat que acabi abonant l'equip del sud d'Itàlia, el 20% anirà a parar a les arques de l'Almeria.

Amb tot, Samú Costa ja ha disputat 33 partits amb el Mallorca aquesta temporada, en què ha aconseguit anotar un gol i donar-ne un altre. Partit a partit, la seva vàlua va augmentant i, malgrat la seva joventut, ja és un migcampista bregat en mil batalles.