Nico Melamed en un entrenament amb l'Espanyol

El moviment d'última hora a l'Espanyol perquè Nico Melamed es quedi

Fran Garagarza ja treballa en la confecció de la plantilla per al pròxim curs

No és gens habitual que un equip que ha patit dues destitucions d'entrenador en una temporada pugui aspirar a un objectiu tan ostentós com l'ascens a Primera Divisió. Per això, el que està aconseguint l'Espanyol, sense desprendre un futbol especialment atractiu, és un mèrit rotund. L'elenc periquito té els mateixos punts que el segon classificat, l'Eibar, i acumula nou partits consecutius sense conèixer la derrota.

El seu bon estat de forma actual podria tenir una explicació complementària a la del canvi d'entrenador: el retorn de Nico Melamed. El noi meravella de Castelldefels ha estat uns mesos fora de joc per una lesió, però ja s'ha recuperat i ara torna a ser important per a l'equip blanc-i-blau.

Amb tot, als 23 anys ja s'ha consagrat com un dels jugadors més destacats, sinó el que més, de l'Espanyol. El seu enorme talent és una carta importantíssima per als de Manolo González. Nico Melamed abasta la posició de centrecampista ofensiva i és el futbolista més diferencial a la zona de tres quarts; suma tres dianes i tres passades de gol.

Nico Melamed, el dilema de la renovació

Ara que s'acosta el mercat de fitxatges, la situació de Nico Melamed és la que més preocupa tot l'entorn de l'Espanyol. El de Castelldefels acaba contracte aquest mateix estiu amb l'entitat catalana i les negociacions per ampliar la vinculació no han anat per bon port durant els darrers mesos. A més, el jove centrecampista tenen interessants ofertes provinents de Primera Divisió que compliquen la missió dels periquitos.

Un dels principals postulants per Nico Melamed a l'estiu serà l'Almeria, que, tot i tenir pràcticament garantit el descens, ofereix gairebé 2 milions anuals al futbolista. Aquestes xifres ni s'acosten al que podia proposar-li l'Espanyol i, per tant, ja és decisió del jugador si prolongar la seva estada al seu club formatiu o si marxar gratis.

Per descomptat que l'Espanyol ho intentarà fins al final. Així ho va confirmar el director esportiu del club, Fran Garagarza, en una entrevista amb DAZN. El directiu basc ja va explicar la situació del centrecampista fa uns quants mesos. "El club vol renovar-lo, però hem de veure el temps, la situació, el límit salarial. Tot és important. ¿Qui no voldrà renovar Nico? És periquito, del planter, amb sentiment. S'ha de lluitar dur per això", va explicar.