Muntatge amb una imatge de Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell a primer terme i de fons el Camp Nou previ a les obres

Un altre moviment fosc de Rosell i Bartomeu costen una milionada al Barça

Amb aquests diners el FC Barcelona podria haver fitxat un jugador de nivell mitjà

L'Audiència Nacional ha confirmat una resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC) que va imposar al Futbol Club Barcelona el pagament de gairebé 23 milions d'euros per l'IRPF entre el 2012 i el 2015 derivat de les retribucions abonades als agents esportius dels jugadors.

L'AN rebutja el recurs presentat pel Barça contra la resolució del TEAC del juny del 2020, derivada dels acords del 2018 de l'Oficina Tècnica de la Dependència de Control Tributari i Duaner de la Delegació Central de Grans Contribuents. Segons la resolució de l'Audiència Nacional, la qüestió de fons és la naturalesa dels serveis prestats pels agents.

L'administració sosté que les retribucions pagades pel club als agents, en prestar serveis als futbolistes i no al club, tenen la naturalesa de rendiments de treball i estan subjectes a retenció. El Barça, en canvi, entén que els imports abonats als agents contractats pel club corresponen a la retribució acordada pels serveis prestats a l'entitat esportiva i no s'han d'imputar com a retribució dels jugadors les quantitats corresponents a prestacions de serveis al club.

L'AN considera que ha existit simulació, donant "l'aparença que els agents estan prestant un servei encarregat pel club o representant el club", quan els agents representen els jugadors i actuen en el seu interès. "La relació instrumentada entre el Barça i els agents només serveix per donar cobertura als pagaments realitzats pel club als jugadors", conclou. En aquest cas, continua, "s'aparenta retribuir per part del club a l'agent uns serveis inexistents, quan en realitat s'està pagant part de la retribució al jugador d'aquesta manera".

El bartorosellisme: La pitjor època de la Història del Barça

La gestió dels expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu al capdavant del FC Barcelona ha estat objecte de controvèrsia i ha generat diverses repercussions. Tots dos van viure de la inèrcia de l'època Laporta-Guardiola i la gestió econòmica va consistir a gastar més del que s'ingressava. Va arribar un punt que la situació era insostenible amb salaris molt elevats a jugadors que amb prou feines rendien al camp. La Covid-19 també va empitjorar les coses i Bartomeu va acabar dimitint el 2021 després de sortir a la llum l'escàndol del Barçagate.