Muntatge amb el Camp Nou, Joan Laporta a l'esquerra, Xavi Hernández a la dreta i una emoticona amb dues mans a dalt al centre de la imatge

El motiu que podria haver facilitat la continuïtat de Xavi Hernández

El tècnic egarenc decideix quedar-se per un motiu que l'il·lusiona

Es va arribar al final del culebró de la banqueta a Can Barça. Després de la reunió mantinguda ahir a la tarda a casa de Joan Laporta es va acabar confirmant la continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana, esgotant així l'any que encara li queda de contracte .

La trobada al domicili de Joan Laporta va acudir el mateix Xavi Hernández, el secretari tècnic, Deco, el directiu de l'àrea de futbol del club, Rafa Yuste, i l'assessor personal de Joan Laporta, Alejandro Echevarría, que van estar parlant sobre el futur més immediat de l'equip i les perspectives per al proper curs i que van acabar convencent per quedar-se el tècnic català.

Il·lusionat amb el projecte del club

A la sortida del sopar que van mantenir els presents a la reunió se li va preguntar a Rafa Yuste sobre el motiu pel qual Xavi Hernández havia pres la decisió de quedar-se després del seu anunci de marxar fa uns mesos. Yuste va confirmar que "senzillament està molt il·lusionat amb el projecte" .

Un projecte sobre el qual no se'n van donar detalls ni tampoc li van especificar que fitxatges farà el club a Xavi Hernández, malgrat que des de la secretaria tècnica ja s'està treballant en les futures incorporacions, així com en les sortides que hi haurà al mercat estival.

Així doncs, els directius del Barça van convèncer Xavi Hernández sense parlar de fitxatges i segons Yuste: "Hem parlat del projecte, del que necessita el Barça per continuar donant il·lusió als socis" . Motiu principal pel qual l'entrenador català hauria fet marxa enrere en la idea d'abandonar el club.

Un projecte en mans de Xavi Hernández

A Xavi se'l va convèncer que seria l'encarregat de liderar aquest projecte per tornar a portar el Barça al camí de l'èxit després d'un any en blanc com l'actual. Cal recordar que Xavi va agafar les regnes de l'equip el novembre del 2021 substituint Ronald Koeman debutant amb una victòria per 1 a 0 davant l'Espanyol. Xavi ha dirigit 137 partits, amb un saldo de 86 victòries, 23 empats i 28 derrotes .

En aquest sentit, i sobre el paper del tècnic de Terrassa en el futur projecte blaugrana Yuste va ser molt clar sentenciant que: “Un projecte que ell vol desenvolupar, vol continuar amb aquest projecte, un projecte que està forjat en base als joves que hi són pujant . També Xavi ha detectat una il·lusió per part de la massa social del club en aquests quarts de final de la Champions i això li dóna una força enorme per continuar amb tots nosaltres”.

Després d'uns mesos sobre les especulacions dels possibles entrenadors que podien acabar asseient-se a la banqueta del Barça, Yuste va ser molt explícit deixant clar que la directiva només havia pensat en Xavi Hernández per a la temporada que ve deixant clar que "sempre va ser Xavi l'opció" . Yuste va assegurar que hi ha unanimitat a la directiva i que durant el dia d'avui Joan Laporta compareixerà davant els mitjans per donar tots els detalls de la reunió d'ahir.