Muntatge amb Ansu Fati en primer terme i Mitoma en un cercle a la cantonada superior esquerra

El cas curiós d'un company d'Ansu Fati i la seva tesi doctoral

Curiosa història a la Premier League

Als futbolistes joves professionals, com és el cas de Lamine Yamal, sempre hi ha hagut el debat sobre si haurien de continuar amb els estudis. Alguns decideixen abandonar l'educació, d'altres compaginen l'esport i l'aprenentatge i d'altres decideixen centrar-se en els estudis. Aquest darrer cas és el de Kaoru Mitoma, actual jugador de Brighton i una de les revelacions de la temporada passada.

Amb 16 anys va tenir l'oportunitat de signar un contracte professional amb el Kawasaki Frontale, però va preferir quedar-se a la Universitat i escriure una tesi doctoral sobre el regat, aspecte que ha demostrat en diverses ocasions que domina divinament. A més, no es veia preparat per fer el següent pas al futbol. El japonès es va formar a Educació Física mentre jugava amb el Tsukuba University. Tal com hem comentat, va fer una tesi sobre el procés de regat i com aconseguir superar els seus oponents.

La GoPro de Mitoma

Per això, es va col·locar al front una GoPro. Amb ella, va aconseguir examinar com driblar els seus oponents i determinar la seva visió prèvia a rebre la pilota per produir el driblatge. De fet, va generar tal impacte que encara es conserva al laboratori de la Universitat de Tsukuba. La seva investigació també va contribuir al seu desenvolupament com a futbolista. Va aconseguir augmentar la velocitat lineal amb l'ajuda d'un professor, que va anar representant en 100 metres tanques als Jocs Olímpics.

El 8 de setembre del 2019, amb 22 anys, va debutar professionalment amb el Kawasaki Frontale. Amb el club japonès va anotar 30 gols i va repartir 16 assistències en 62 partits, 32 com a titular. El seu bon rendiment li va servir per signar per Brighton, que l'agost del 2021 va pagar 3 milions d'euros. Dies després de tancar-se el fitxatge, el club anglès el va cedir a la Unió Saint-Gilloise. El màxim inversor de l'equip belga i el propietari de Brighton són la mateixa persona, Tony Bloom.

Kaoru Mitoma 2023 - Magical Skills, Assist & Goals | HD

De fet, és molt habitual veure jugadors del Brighton que se'n van a la Unió Saint-Gilloise. Undav, Adingra o Kozlowski en són exemples. A Bèlgica, Kaoru Mitoma 29 partits, 17 com a titular, va anotar 8 gols i va repartir 3 assistències. Va ser clau en l'èxit de la USG, un club que vivia la seva primera temporada a primera, que va quedar primer a la fase regular, però que va quedar segon al play-off pel títol. Graham Potter va decidir confiar-hi i se li va quedar a Brighton. Una decisió molt encertada, ja que sense ell no s'entendria la primera classificació per una competició europea de la història de les 'gavines'. El nipó va anotar 10 gols i va repartir 8 assistències en 41 partits, 30 com a titular. Aquest any, el jugador segueix al mateix estat de forma i suma 3 gols i 4 assistències en 10 partits.

Mitoma ha esdevingut un dels millors jugadors de la Premier League i es fa molt difícil pensar que el Brighton el pugui retenir. De fet, ja ha estat un miracle mantenir aquest mercat. Tenint en compte que Brighton és un equip venedor (ho ha demostrat aquest mercat amb Moisés Caicedo, Robert Sánchez i Mac Allister), Mitoma podria ser la propera gran venda d'aquest equip, el qual té un do per descobrir jugadors amb un potencial enorme.

En els últims dies, ha sortit el rumor que els dos equips importants de Manchester volen incorporar aquest mercat d'hivern. Per això, s'hauran de gastar una bona quantitat de diners, ja que Brighton ni vol ni té la necessitat de vendre'ls. Mitoma acaba contracte el 2025.