Jugadors del Rayo Vallecano, entre ells Isi i Óscar Trejo, durant un partit de futbol

El desig més gran de molts aficionats del Rayo Vallecano podria complir-se el 2024

El conjunt madrileny es troba situat a la meitat de la taula i no hauria de tenir problemes per mantenir-se a Primera

Els culers sempre s'han queixat que Josep Maria Bartomeu ha estat un dels pitjors presidents que hi ha hagut mai a la història del club i del futbol. Val a dir que raons no falten. Això sí, hi ha presidents que estan a la seva alçada. Un és Raúl Martín Presa, el desconegut president del Rayo Vallecano. Presa va arribar el maig del 2011 amb 36 anys substituint Teresa Rivero Sánchez-Romate.

Va obtenir el 97,82% de les accions i va assumir el deute de gairebé 40 milions d'euros del club. Una de les polèmiques més famoses té a veure amb el futbol femení. Des de fa anys, la directiva del club madrileny ha menyspreat l'equip femení, fins al punt que no tenien serveis mèdics i havien de ser els metges de l'equip rival els que atenguessin les jugadores del Rayo Vallecano femení.

Segons ha afirmat Martín Presa a 'Radio Estadio': "Si portem metge a tots els equips -com al masculí- estarem desproveint el sistema de salut públic perquè no hi ha prou sanitaris". A més, ha afegit que: "l'empresa de riscos laborals que tenen els diu que no cal que tinguin metge a la banqueta". En el moment de les declaracions, el Rayo Vallecano femení era cuer i era un miracle la salvació.

La situació amb el femení no va acabar aquí, ja que a mitjans de gener es va destituir l'entrenador Miguel Ángel Quejigo i van contractar Carlos Santiso. El motiu de la polèmica és que hi havia uns àudios seus en què animava el seu "staff" tècnic a violar una jugadora del seu equip. El 2012, el Rayo Vallecano estava disputant la Champions League femenina, actualment, està jugant a la segona federació.

El Rayo Vallecano sempre ha estat caracteritzat per ser un equip de barri i relacionat amb el moviment obrer i les esquerres. Doncs Raúl Martín Presa té una estreta relació amb Santiago Abascal, de fet, el polític de VOX ha presenciat alguns partits del Rayo Vallecano des de l'estadi. Cosa que no agrada gens ni mica als aficionats del club madrileny. Un altre fet molt recordat és quan mentre negociava amb Raúl de Tomás el seu fitxatge el setembre del 2022, Presa va agredir el representant de qui en aquells moments era jugador de l'Espanyol.

Alguns jugadors del Rayo Vallecano ja comencen a estar cansats de l'actitud del president. Precisament, Trejo va renunciar a la capitania del Rayo perquè trobava que el tracte que estaven rebent els aficionats i treballadors del club era inadequat.

MARTÍN PRESA opina sobre LO DE PIQUÉ: "Yo soy una EXCEPCIÓN en el RAYO VALLECANO" | AS

Segons Antonio Castilla, president de la Federació de Penyes del Rayo, “Presa és una persona autoritària que no encaixa amb la manera de fer del Rayo. Nosaltres som un barri humil, de gent treballadora, on la gent s'ajuda quan no arriba a fi de mes... Ara ha arribat un senyor que no consulta res, que tracta l'afició malament, que actua amb una manera de fer dictatorial... Esportivament potser les coses van bé, però s'ha carregat l'equip femení i tracta a l'afició malament", explica.

Per renovar els abonaments, els aficionats viuen un calvari, fent cua hores i hores fora del camp mentre els treballadors del club els donen un paper amb un número escrit a mà per saber quin és el torn.

"En algunes coses el Rayo és un club de Primera, en altres de regional", afegeix Castilla. Aquest 2024, el Rayo Vallecano celebra el seu centenari i els aficionats esperen que el millor regal sigui la sortida de Presa.