Muntatge amb una imatge de Ronald Araujo durant un partit amb el FC Barcelona. A la part inferior esquerra, dibuix d'una explosió

El clatellot de Ronald Araujo a alguns dels seus companys

La situació al Barça és complicada i alguns futbolistes no estan a l'alçada

14 partits de Lliga, marcant 1 gol i rebent 3 targetes grogues. És el balanç de Ronald Araujo a la Lliga el que portem de la temporada 2023-2024. És tan poc que se salva en un Barça irreconeixible. La defensa és una de les zones que més se n'ha ressentit. Els números de la temporada passada a nivell esportiu van ser excel·lents però tot ha canviat aquesta temporada. Araujo es desespera amb algunes de les errades dels seus companys.

Es va poder veure al partit de Copa del Rei contra l'Athletic Club de Bilbao. El gol del 3 a 2 dels lleons va venir provocat per un greu error de Jules Koundé i Sergi Roberto. "És una tristesa perdre el partit i quedar fora de la Copa. Volíem lluitar per aquest títol. Però vam competir. Vam tenir moltes baixes, gent jove demostrant caràcter, però ens va faltar ser més intel·ligents en aquest gol que hem encaixat a l'últim minut" , Araujo va sentenciar després del partit. Un missatge clar cap als seus companys i el seu error d'última hora.

La situació del Barça continua sent molt complicada. A la Lliga els de Xavi es troben a 7 punts del Reial Madrid ia 8 del Girona encara que els de Míchel tenen un partit més. Una distància difícil de retallar si no milloren el nivell de joc. La Champions League també sembla, ara com ara, un objectiu impossible. En aquest sentit el central blaugrana va assegurar que “és un cop dur perquè quedem eliminats, però queden dues competicions més, la Lliga i la Champions. Hem de seguir. Queden dos títols i hem de lluitar fins al final per aquesta samarreta”.

L'uruguaià és una peça imprescindible de la defensa del FC Barcelona

Ronald Araújo s'ha convertit en un pilar defensiu crucial per al FC Barcelona, destacant per la seva velocitat excepcional per a un central i la seva contundència a la defensa. El seu impacte en el terreny de joc és palpable a les estadístiques de l'equip: quan Araújo és present, el Barça mostra una solidesa defensiva més gran, reflectida en un menor nombre de gols encaixats. De fet, més de la meitat dels gols que el Barça ha rebut en diferents competicions han passat en absència d'Araújo, cosa que subratlla la importància en l'estructura de l'equip.

El jugador uruguaià, que també ha actuat com a lateral dret, ha contribuït amb duels guanyats, interceptacions i recuperacions de pilota, cosa que demostra la seva versatilitat i habilitat per adaptar-se a diferents rols defensius. La seva presència al camp ofereix una seguretat que es tradueix en confiança per a l'equip i menys gols en contra. La seva millor temporada va ser el 2021/2022, en què va marcar 4 gols a la Lliga.

EPIC Ronald Araujo Moments.

Araújo és un home clau al sistema defensiu del Barça, proporcionant cobertura i correccions constants. La seva habilitat per organitzar la defensa i el compromís amb l'equip el fan indispensable per al projecte de Xavi i per les aspiracions de recuperació d'un Futbol Club Barcelona en hores baixes.