Sergiño Dest i Joan Laporta

Cop dur per al Barça amb la greu lesió de Sergiño Dest

El nord-americà està cedit al PSV

Un dels grans mals de cap a Can Barça el curs passat va ser la situació de Sergiño Dest. Davant l'absència d'un lateral dret titular, Xavi Hernández va donar l'oportunitat a l'ex de l'Ajax de guanyar-se el lloc a la pretemporada malgrat que la seva cessió al Milà no havia estat gens exitosa. Dest no va complir amb les expectatives i el tècnic egarenc el va informar que no tenia cabuda al seu equip.

A més, l'americà té una fitxa elevadíssima que suposava un gran problema per als interessos financers del Barça. Amb tot, des de la directiva esportiva van establir que el millor era que marxés traspassat. Tot i això, cap equip va presentar cap oferta interessant i els catalans van acceptar la proposta de cessió del PSV, compartint el pagament del seu salari.

En aquest acord es va afegir una opció de compra no obligatòria de 10 milions d'euros. No és una quantitat gaire elevada, però el Barça necessita ingressar diners com sigui i aquesta xifra suposaria un lleu sospir econòmic. I Sergiño Dest ha rendit tan bé durant tot el transcurs de la temporada que l'elenc neerlandès estava convençudíssim d'executar aquesta clàusula.

El Barça, de fet, ja li donava per venut i comptava amb aquests 10 quilos extres per afrontar el mercat estival de fitxatges. Tot i això, Dest ha caigut greument lesionat i això pot suposar un gir de 180 graus en el seu futur.

La lesió de Sergiño Dest

El cap de setmana passat, el PSV informava a través del seu compte de X que el nord-americà havia patit una lesió a l'entrenament de dissabte. L'elenc neerlandès no entrava en gaires detalls sobre l'abast, però les seves paraules no auguren un bon presagi. Així deia el comunicat:

"Sergiño Dest va patir una lesió durant l'entrenament de dissabte. Encara s'està avaluant la durada de l'absència. Tot i això, és gairebé segur que estarà de baixa per un període prolongat".

[tweet]1782040348962759119[/tweet]

Es preveu que durant els pròxims dies, el futbolista se sotmeti a diferents proves mèdiques que puguin determinar millor la seva lesió i quant de temps estarà de baixa. Si finalment acaba sent durant "un període perllongat", com estima el PSV, la seva continuïtat als Països Baixos podria veure's truncada. De fet, als Estats Units ja donen per fet que no podrà jugar la Copa Amèrica de l'estiu.

Si això acaba passant, el lateral tornarà a la Ciutat Comtal, ja que té contracte fins al juny del 2025. La seva lesió impedirà que algun equip vulgui fitxar-lo i el Barça es quedarà sense els 10 milions i amb una alta fitxa per pagar per un jugador amb el que no compten.