Joan Laporta en una entrevista

40 milions: El que podria pagar el Barça per aquest centrecampista de primer nivell

Joan Laporta i Deco ja treballen per reforçar la medul·lar de cara a la temporada que ve i es fixen en una de les revelacions de la Premier League

Que la temporada del FC Barcelona estigui sent tan ombrívola es pot explicar a través de diversos motius. Un d'ells, sens dubte, és que, pel que fa al joc, la cosa no està fluint com Xavi Hernández s'esperava. Cap de les tres parcel·les no està rendint a l'altura de les expectatives, però destaca, sobretot, el baix nivell dels centrecampistes .

A la sala de màquines és on millor ho ha de carburar tot perquè la doctrina de Xavi sigui fructífera. I aquest curs no ho està fent, ja sigui a causa de les innombrables baixes o per la irreconeixible versió dels seus integrants. El gran pulmó d'aquesta zona, Gavi, va lesionar-se a principi de campanya i serà absent, probablement, fins a l'estiu.

D'altra banda, ni Pedri ni De Jong estan sent capaços de mostrar-ne la millor versió, més aviat es perceben massa irregulars. Ilkay Gündogan i una de les grans sorpreses, Fermín López, són els únics que se'n lliuren. Però qui s'emporta el palmell de poca productivitat és Oriol Romeu.

El baix rendiment d'Oriol Romeu i el substitut

A la filosofia Barça, la figura del '5' és àmpliament rellevant , tant per a les accions ofensives com per a les defensives. L'estiu passat va marxar Sergio Busquets, l'home perfecte per a aquesta posició, i va arribar Oriol Romeu. El d'Ulldecona, no obstant això, no ha complert per res i ja sap que al proper mercat de fitxatges s'haurà de buscar un nou equip.

Xavi Hernández ha trobat en Christensen una solució provisional, però la realitat és que el Barça necessita un gran fitxatge per a aquesta demarcació. I Joan Laporta i Deco tenen un favorit: Amadou Onana, de l'Everton. El belga, nascut al Senegal, està mostrant un talent enorme a la medul·lar dels Toffeees i ja ha cridat l'atenció de grans equips.

Amadou Onana ja és una figura clau d'un històric de la Premier com l'Everton als 22 anys. Ocupa la demarcació de migcampista defensiu, on ja ha disputat 25 duels aquesta campanya. Tot i que parteix d'una posició distant a l'arc rival, el belga té arribada i ha aconseguit anotar dues dianes.

Amadou Onana - Full Season Show - 2023ᴴᴰ

Amadou Onana, els límits del Barça i la competència

Amb tot, l'interès del Barça és real i tant Joan Laporta com Deco estan convençuts de fer-hi un esforç malgrat la fràgil situació econòmica. Saben que és primordial fitxar un bon '5' i hi veuen en ell un home que pot encaixar a la perfecció. Així i tot, però, s'han posat el límit d' invertir un màxim de 40 milions d'euros .

Això pot suposar un hàndicap per als interessos de l'equip culer, ja que l'Everton ho ha taxat en 60 milions d'euros. A més, hi ha altres equips de la Premier League, com el Chelsea i l'Arsenal, que també són a la licitació . Els dos equips londinencs sí que podrien acostar-se una mica més a les pretensions dels Toffees.