Samuel Umtiti en un partit amb el Lille

Nou cop dur per a Samuel Umtiti

El defensa francès tampoc acaba de tenir regularitat al Lille i les lesions segueixen turmentant-lo

Samuel Umtiti sembla haver-se aliat amb l'infortuni aquests darrers anys. El seu genoll esquerre continua sent el seu enemic més destacat  i el principal motiu pel qual la seva carrera futbolística s'hagi estancat. Tot i que semblava haver recuperat la seva millor versió el curs passat al Lecce, una nova garrotada l'ha perjudicat aquesta temporada a Lille.

L'equip francès va intentar ocultar-lo, però Paulo Fonseca va confirmar en roda de premsa que dimecres passat 14 de febrer, Samuel Umtiti va ser operat. El seu genoll no donava per a més i, encara que va intentar evitar-ho, no quedava una altra opció. El francès, probablement, estarà fora tot el que queda de temporada i haurem d'esperar fins al pròxim curs tornar-lo a veure sobre el verd.

El tècnic va dir: "Samuel Umtiti va ser operat dimecres i tot va sortir bé, ara s'ha de recuperar. Honestament, encara no sé quant de temps estarà fora d'acció i prefereixo no avançar-me. Potser tindrà l'oportunitat de tornar a jugar, però és difícil dir-ho, passarà molt de temps".

TOP MOMENTS Samuel Umtiti LaLiga Santander

Samuel Umtiti i la seva gris temporada a Lilla

El curs passat, Samuel Umtiti va poder recuperar la millor de les seves versions a la defensa del Lecce. Va tancar una temporada amb una nota elevada i va tornar a adquirir el cartell que disposava els primers anys al Barça. Així i tot, quan va tornar d'Itàlia, l'equip culé i el central francès van decidir que era el moment de separar els camins.

Ja com a agent lliure, Umtiti va firmar l'estiu del 2023 amb el Lille, un dels grans del seu país natal. Ho va fer per tot just dues temporades, fins al 2025. Paulo Fonseca confiava enormement que el francès mantingués el nivell mostrat a Lecce, però no ha estat així, ni de lluny.

Tot just ha participat en 708 minuts al llarg d'aquesta campanya. S'ha perdut gran part dels partits del seu equip, la majoria per molèsties al genoll esquerre, la mateixa que el va llastar a Barcelona. Ara, doncs, està immers en el procés de recuperació i en uns mesos tornarà a tenir una nova oportunitat, ja totalment sa, de demostrar la seva gran vàlua.

Ho va fer ja en les seves dues primeres campanyes al Barça, del 2016 al 2018, quan es va establir a la defensa titular culer. Es va mostrar com un defensa amb una contundència defensiva abismal, impertèrrit en el joc ofensiu i ràpid al tall. Una carta enorme, en la millor versió, per a qualsevol elenc del món.