Muntatge amb una imatge de fons de futbolistes de l'Athletic Club lluitant per una pilota ia la cantonada inferior dreta, una ombra negra d'home. Dins de l'ombre, l'escut de l'Atlètic de Madrid

El jugador de l'Atlético que va ajudar l'Athletic a arribar a la final de Copa

Les casualitats al futbol són més habituals del que sembla

Dijous passat, l'Athletic Club va aconseguir classificar-se per a la final de la Copa del rei en derrotar l'Atlètic de Madrid, tant a l'anada com a la tornada. El conjunt basc disputarà la tercera final en els últims cinc anys. Curiosament, un dels responsables de la presència de l'Athletic Club a la final és Reinildo Mandava, lateral esquerre de Moçambic de l'Atlètic de Madrid. La història que llegiràs és una bona prova de la màgia del futbol i de com una cosa que en principi pot ser casual acaba tenint un gran impacte.

El motiu

El 22 de gener s'enfrontaven Ghana i Moçambic en un partit corresponent a la darrera jornada la fase de grups de la Copa d'Àfrica. Reinildo Mandava va marcar un gol a l'últim minut que va suposar l'empat al marcador i, consegüentment, l'eliminació de la Ghana d'Iñaki Williams. Això va permetre que aquest últim estigués present, dos dies després, al partit corresponent als quarts de final de la Copa del Rei contra el Barça.

El més gran dels Williams va ser un dels millors jugadors d'aquell partit i va anotar un gol i una assistència que van deixar el conjunt de Xavi fora del torneig. És a dir, si Reinildo Mandava no hagués marcat aquest gol, Iñaki Williams no va poder jugar contra el Barça i potser un altre gall hauria cantat. El 7 de febrer, l'Atheltic va visitar el Civitas Metropolità per disputar l'anada de les semifinals de la Copa del Rei.

Reinildo Mandava 2023 - Amazing Skills Show

L'inici de l'enfrontament va ser molt igualat, fins que Reinildo va cometre penal en arribar tard i enderrocar Prados. Berenguer va anotar la pena màxima i va permetre a l'Athletic arribar amb avantatge a la tornada, partit en què els matalassers es van veure immensament superats. Val a dir que la derrota contra els de Valverde, és l'única derrota que el conjunt dirigit per Simeone ha patit a casa seva. Així, la contribució de Mandava al camp ha estat fonamental - i per partida doble - per a l'èxit de l'Athletic Club a la Copa del Rei.